Romania Libera

Arhiepisco­pia Tomisului, activităţi sociale de 3,38 milioane lei

Au beneficiat, în total, 26.642 persoane.

- Cristian Hagi

Departamen­tul SocialMisi­onar al Arhiepisco­piei Tomisului informează pe toți cei interesați că anul trecut, în cadrul Arhiepisco­piei Tomisului, activități­le sociale au totalizat un buget de 3.389.299 lei, de care au beneficiat 26.642 persoane. La nivel de Centru Eparhial a existat un buget de 2.034.862 lei, cu 6 servicii sociale și cu 1.328 de beneficiar­i, iar la nivel de parohie activități­le filantropi­ce au totalizat 1.354.437 lei, cu 16 servicii sociale, din care: 441.146 lei au

reprezenta­t ajutoare financiare pentru 6.084 beneficiar­i și 913.291 lei ajutoare materiale pentru 25.314 persoane (alimente, îmbrăcămin­te, rechizite, produse igienico-sanitare și alte bunuri).

Banii reprezintă donații și sponsoriză­ri de la firme și persoane fizice.

Tot anul trecut au fost realizate 5 colecte și campanii pentru cazuri medicale/situații extreme, la care se adaugă colecta anuală de grâu pentru susținerea cu pâine a cantinelor sociale.Au fost colectate în total 49 de tone.

Pe perioada verii, Arhiepisco­pia Tomisului a susținut tabere sociale pentru 118 copii și tineri proveniți de la

servicii sociale ale parohiilor sau din sistemul de protecție socială.

În colaborare cu Liceul Teoretic „Traian” a fost realizată o Școală de vară pentru elevi din mediul rural cu rezultate bune la învățătură.

În luna martie 2018 s-a încheiat un protocol cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, din care au rezultat 16 acțiuni de colectă (două/lună) cu 600 de unități recoltate - 5% din toată colecta anuală a CRTSC.

Ce urmează

Printre proiectele de viitor, Arhiepisco­pia Tomisului are în vedere finalizare­a lucrărilor

la Așezământu­l „Sf. Ev. Luca” din cartierul social „Henry Coandă” și amenajarea spațiilor, înființare­a unui cabinet medical de stomatolog­ie dentară pentru cazuri sociale la parohia Sf. Ioan Botezătoru­l – Protoieria 2 Constanța și intensific­area acțiunilor de promovare a donării de sânge și majorarea procentulu­i de contribuți­e de la 5% la 7-8%.

Arhiepisco­pia Tomisului, prin Departamen­tul SocialMisi­onar, coordonat de pr. Vasile Rusnac, aduce mulțumiri tuturor celor care, prin implicare financiară sau materială, au dăruit aproapelui din dragoste de Dumnezeu și aproapele.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania