Romania Libera

Voluntari și Craiova, performere­le rundei

- Cristi Frisk

Prima etapă din playoÅ-ul și play-out-ul Ligii I la fotbal a continuat duminică, programând meciuri interesant­e la Iași, respectiv Craiova, adică pe terenurile celor două echipe studențeșt­i din fotbalul românesc care, coincidenț­ă, mai au și aceleași culori tradiționa­le, alb și albastru.

Iașiul lui Flavius Stoican continuă pasa proastă și a pierdut în fața celor de

la FC Voluntari cu 2-0. Primul gol a venit în minutul 8, după o gravă greșeală a fundașului dreapta Gallego, care a luftat și l-a pus în dificultat­e pe Gardoș.Acesta s-a temut să intervină decisiv în careu, așa că Laidouni a trimis un șut plasat, spre vinclu, deschizând scorul. Echipa oaspete, antrenată de italianul Cristiano Bergodi, a continuat să practice un fotbal inteligent, cu ruperi

de ritm pe contraatac și cu posesie prelungită. Ieșenii, lipsiți de câteva piese de bază, nu au avut o idee tactică prea clară. Ratarea play-off-ului, dar și absențele cauzate de cumulul de cartonașe galbene ale lui Qaka, Sin și Mihalache au cântărit greu.

Iașiul a avut un penalty în prima repriză, la șutul lui Rus respins cu brațul de fundașul Armaș. În repriza

a doua s-a dat penalty, corect, după ce Gardoș, în săritură, s-a sprijinit pe Bălan.A transforma­t același Laidouni, care a stabilit scorul final. Astfel, cu aceste puncte, fosta lanternă roșie a ajuns la un total de 14 puncte, în timp ce Poli Iași a rămas cu 17. Lupta pentru evitarea retrogradă­rii se anunță, în grupa play-out, extrem de încinsă.

Craiova și-a luat revanșa

În Bănie, Universita­tea Craiova a obținut un succes important împotriva incomodei Astra Giurgiu, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de bosniacul Koljic, în minutul 18. Bancu a recuperat pe stânga,Drăghici a continuat incursiune­a și a centrat în careul mic, de unde, cu versatilit­atea unui atacant mare,Koljic a înscris și a ajuns la cota

13 în clasamentu­l tunarilor. Astra a terminat în inferiorit­ate numerică,după roșul primit spre final de Risto Radunovic. Oltenii și-au luat astfel revanșa după meciul pierdut săptămâna trecută în sezonul regulat,tot contra astralilor,cu 2-1. Craiova a ajuns la 26 de puncte și este pe locul secund momentan, în timp ce Astra Giurgiu are 21 de puncte și ocupă locul al patrulea.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania