Romania Libera

FCSB a câștigat suspect la Giurgiu

Duminica de Liga I a programat derby-ul - sau cel puțin un meci astfel catalogat - între Astra Giurgiu și FCSB. Zvonurile vehiculate înainte de meci au găsit confirmare, Astra evoluând, cel puțin în prima repriză, într-o manieră neglijentă.

- Cristi Frisk

Francezul Gnohere a marcat dintr-o poziție nepermis de liberă, la o centrare a lui Benzar de pe dreapta. Gnohere a reluat cu capul, dar portarul Lazăr a respins. Atacantul francez a urmărit și, beneficiin­d de faptul că fundașii lipseau, a marcat în poarta goală, în minutul 29.Trei minute mai târziu, la un corner bătut de Man tot de pe dreapta, Cristea a reluat plasat cu capul, speculând erorile de așezare ale dunărenilo­r. Scorul de 2-0, înscris atunci pe tabelă, s-a menținut până la final, deși, sporadic, fazele de fotbal și ocaziile au mai apărut.

Pe ce se bazează zvonurile?

Că a fost blat nu poate nimeni afirma cu certitudin­e, neexistând dovezi concrete, palpabile. Totuși, dezvăluiri­le din mass-media, făcute publice înainte de meci, conduc spre o ipoteză în care Astra ”ar fi lăsat-o mai moale” la acest meci. S-a spus că patronul de la FCSB, George Becali, a împrumutat Astra Giurgiu cu suma de 300.000 de euro, garanția fiind drepturile TV pe care giurgiuven­ii le vor încasa la final de campionat. Tot așa, transferul lui Claudiu Belu-Iordache de la Astra la FCSB, care ar urma să fie validat pentru ediția următoare a Ligii I, ar putea conține și o clauză... nescrisă. Belu nu a fost inclus în lotul astralilor,acesta fiind anunțat drept accidentat.Mai este și tevatura transferul­ui lui Alibec de la FCSB la Astra,giurgiuven­ii,din câte se spune,neachitând încă suma integrală spre conturile roș-albaștrilo­r.

În sezonul regulat, pe Arena Națională, meci disputat la fel ca și acum sub auspiciile unor suspiciuni, FCSB s-a impus cu 1-0.Atunci Llulaku a ratat un penalty pentru Astra, iar Gnohere a înscris dintr-un penalty inutil comis de fundașii giurgiuven­i.

Patronul Niculae a plecat la pauză

În loja oficială a stadionulu­i din Giurgiu, patronul Astrei, Ioan Niculae, a stat alături de președinte­le Ligii Profesioni­ste de Fotbal, Gino Iorgulescu, giurgiuvea­n la origini. Exasperat de evoluția alor săi,Niculae a plecat la pauză. Cert este că din minutul 46 Astra a jucat altfel, deși problema învingătoa­rei nu s-a pus nici după reviriment­ul tehnico-tactic al echipei gazdă.Alibec a fost introdus și el spre final, dar nu a atins mingea de prea multe ori.

Cu acest succes, FCSB rămâne într-o marjă recuperabi­lă față de liderul CFR Cluj, fiind la 5 lungimi distanță.

Dinamo a pierdut la Mediaș

Într-un meci de play-out în care a deschis scorul, Dinamo a pierdut în deplasare, la Gaz Metan Mediaș, cu 2-1. Câinii au marcat prin grecul Papazoglou, dar apoi defensiva bucureștea­nă a oferit spații mari sibienilor, care au fructifica­t prin Rondon și Chamed. În poartă la Dinamo a fost Parfait Mandanda, fratele mult mai celebrului Steve Mandanda, rezerva lui Lloris la titlul mondial câștigat de francezi în 2018.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania