Romania Libera

Lecţie de volei predată de Busto Arsizio

- Cristi Frisk

La Sibiu s-a desfășurat turul finalei Cupei CEV la volei feminin, candidatel­e pentru trofeu fiind Volei Alba Blaj și echipa italiană Busto Arsizio. Echipa noastră nu a rezistat ritmului de joc al vizitatoar­elor, astfel că Busto Arsizio a terminat victorioas­ă în doar 65 de minute. Scorul primei manșe a fost 3-0 (25-19, 25-16, 25-14) în favoarea celor de la Busto Arsizio.

Italiencel­e au anihilat-o pe principala realizatoa­re a Blajului, Ioana Baciu, care nu s-a regăsit și nu și-a putut ajuta echipa prea mult. Oaspetele au apăsat pedala de accelerați­e de la început, conducând în primul set cu 8-1 și 13-2. Blajul a revenit, însă ecartul mare de puncte nu i-a permis să câștige manșa. Așteptatul reviriment nu s-a produs în seturile următoare, așa că Busto Arsizio a luat o opțiune semnificat­ivă pentru trofeu.

Statistici în favoarea oaspetelor

Busto Arsizio a dominat la toate capitolele un meci în care opoziția ardelencel­or a fost una palidă. Extrema Alessia Gennari a fost cea mai eficientă jucătoare în atac, cu 64% randament, iar Flortije Meijners, cu 14 puncte, a fost cea mai bună marcatoare.Tot de la oaspete vine și cea mai bună jucătoare la blocaj, Sara Bonifaccio reușind cinci puncte cu acest procedeu.

În plus,raportul punctelor făcute direct din serviciu a fost de 11-2 pentru cele de la Busto Arsizio, cinci ași marcând italiencel­e în setul al treilea.

Volei Alba Blaj, la a doua finală continenta­lă consecutiv­ă

La meciul disputat la Sibiu au asistat 2.000 de spectatori, aceasta fiind a doua finală de cupă europeană consecutiv­ă în palmaresul clubului din Mica Romă. În 2018, România a găzduit, la Sala Polivalent­ă ”Ioan Kunst-Ghermănesc­u” din București, turneul final al Ligii Campionilo­r, Volei Alba Blaj calificând­u-se în ultimul act. Returul finalei Cupei CEV va avea loc pe 26 martie, în Italia.

Singura opțiune pentru voleibalis­tele noastre este să câștige cu 3-0 sau 3-1 la seturi, caz în care finala va fi decisă în set de aur, până la 15 puncte.

 ?? FOTO: CEV.EU ??
FOTO: CEV.EU
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania