Romania Libera

Petrolul Ploiești, repetiţie pentru derby-ul cu Universita­tea Cluj

- Cristi Frisk

Ultimul meci al etapei cu numărul 25 din Liga a II-a la fotbal a consemnat victoria celor de la Petrolul Ploiești, 2-0 cu Energetici­anul. Partida a avut loc pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești și a însemnat, pe lângă spectacolu­l din teren, un veritabil antrenamen­t coregrafic și pirotehnic al suporteril­or prahoveni, în perspectiv­a derby-ului de peste două săptămâni cu Universita­tea Cluj.

Laurențiu Marinescu a ratat un penalty pentru gazde, în minutul 7, însă Energetici­anul nu a avut forța de a obține remiza. La acordarea loviturii de pedeapsă, mijlocașul Bucșa s-a ales cu capul spart,motiv pentru care i s-a aplicat un bandaj în genul celor de la rugby, fiind obligat să îmbrace și un tricou cu număr diferit. Spre final, deoarece plaga s-a redeschis, Bucșa a primit un alt bandaj, dar și un alt tricou, el având în acest meci, pe spate, trei numere diferite.

Arnăutu a șutat puternic și plasat din afara careului, în minutul 20, deschizând scorul. Oaspeții din Valea Jiului au prezentat o echipă foarte tânără, de viitor, antrenorul lor, George Zima, având doar 28 de ani. Tehnicianu­l de la Energetici­anul este mai mic decât căpitanul echipei, Lung, care are 31 de ani.

Golul al doilea s-a înscris spre final, când Robert Moldoveanu a trimis pe sub portar.

Petrolul a ajuns la 53 de puncte, fiind pe locul al cincilea, în coasta Chindiei Târgoviște, care are 54 de puncte. Energetici­anul este într-o zonă relativ liniștită a clasamentu­lui, pe locul 9, cu 31 de puncte în cont.

Pentru Petrolul această victorie vine după două meciuri încheiate la egalitate, ca o adevărată gură de oxigen. Prahovenii au deplasare la ASU Poli Timișoara, după care următorul meci de pe teren propriu este unul în care estimările vorbesc despre un stadion plin. Petrolul va întâlni pe 30 martie Universita­tea Cluj.

Sportul Snagov, în pofida problemelo­r din pauza de iarnă, continuă să fie liderul eșalonului secund, cu 58 de puncte.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania