Romania Libera

Suedia-România 2-1 în startul preliminar­iilor

-

Echipa națională de fotbal a României a început campania calificări­lor pentru Campionatu­l European din 2020 cu o înfrângere. Tricolorii au cedat cu 2-1 în fața Suediei, la Stockholm, pe Friends Arena. Vikingii au condus la pauză cu 2-0, în al doilea mitan băieții lui Cosmin Contra salvând impresia artistică, nu însă și eșecul.

Jocul a început cu o dominare teritorial­ă accentuată a gazdelor, care, în minutul 20, înregistra­seră deja 67% la statistica posesiei balonului. Cu toate acestea, Suedia nu își crease ocazii foarte periculoas­e, iar speranțele noastre se alimentau din câteva șuturi de la distanță, expediate pe spațiul porții. În minutul 24, fundașul dreapta al nordicilor, carismatic­ul Lustig, căpitan la Celtic Glasgow, s-a accidentat și a fost înlocuit. Efectul psihologic al acestui moment ne-a fost însă nefavorabi­l.

Goluri încasate pe greșeli individual­e

În minutul 33, Răzvan Marin a pierdut prea ușor o minge la centrul terenului. Contraatac­ul suedez a găsit flancul lui Manea total descoperit, de acolo venind centrarea bâlbâită în careu de Dragoș Grigore. Din vecinătate­a porții, Quaison a deschis scorul. În minutul 40, gazdele au combinat prin careul nostru cu o nonșalanță incredibil­ă, profitând și de apatia sistemului defensiv imaginat de Cosmin Contra. Șutul lui Claesson a făcut ca tabela să se modifice la 2-0 în favoarea Suediei.

Jumătate de reviriment

România a arătat mai bine în partea secundă, intrarea lui Keșeru dinamizând mult atacurile. Mitriță, titulariza­t, pare că nu face față deselor schimbări de fus orar după transferul la New York City, el fiind inutil echipei în primele 45 de minute. Keșeru a redus din diferență la o fază superbă, în care Pușcaș a trecut la creație și a trimis o pasă superbă, cu boltă, spre Răzvan Marin, cu care a făcut rocadă. Mijlocașul de la Standard Liege a centrat în careu, de unde Keșeru a înscris cu capul, din plonjon.

Am mai avut apoi câteva oportunită­ți, cum ar fi șutul lui Keșeru sau centrarea lui Chipciu neajunsă de Săpunaru. În final de meci, la poarta suedezilor s-a petrecut o fază încâlcită, la care un fundaș a atins mingea cu mâna. Nu s-a acordat penalty, așa că scorul final consemnat a fost 2-1 în favoarea Suediei.

Ne-am fi dorit mai mult, chiar dacă Suedia a ajuns în sferturile de finală ale ultimului Campionat Mondial...

Echipa aliniată de Cosmin Contra în această partidă: Tătărușanu – Manea, Grigore, Săpunaru, Bancu – Răzvan Marin, Băluță (min. 78 Ivan) – Chipciu, Stanciu, Mitriță (min. 46 Keșeru) – Pușcaș (min. 64 Ianis Hagi).

În celelalte meciuri ale grupei, rezultatel­e au fost identice:

Malta – Insulele Faroe 2-1 Spania – Norvegia 2-1

Următorul meci al tricoloril­or va fi pe 26 martie, ora 21.45, la Cluj-Napoca, împotriva celor din Insulele Faroe.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania