Romania Libera

Sepsi și Viitorul, din nou egalitate albă

- Cristi Frisk

Luni seară au fost programate ultimele meciuri ale etapei din Liga I la fotbal. În play-off, pe Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe, Sepsi OSK din localitate a remizat, 0-0, cu Viitorul Constanța. La Botoșani, Dunărea Călărași a câștigat în play-out cu 2-1, victoria alimentând speranțele noii promovate pentru evitarea revenirii în liga secundă.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe și Viitorul Constanța sunt la al doilea rezultat alb, după ce și în sezonul regulat,în primăvara lui 2019, tot la Sf. Gheorghe, cele două au terminat fără gol. Partida a fost una echilibrat­ă, miza directă a celor două putând fi, la un moment dat, participar­ea în Europa League.

Călărașiul a întors de la 0-1

Dunărea Călărași este performera rundei, învingând într-o deplasare incomodă, la Botoșani.Scorul a fost deschis de gazde, șutul lui Buș, din minutul 7, fiind deviat nefericit de Honciu, în propria poartă. Egalarea a venit după o fază controvers­ată,în care s-a acordat fault de la marginea laterală a careului, după un duel între Holzmann și Gabi Enache. Gabi Iancu a executat excelent, peste zid, pe colțul scurt, fiind la al doilea gol consecutiv din fază fixă, după cornerul din partida cu Poli Iași.

În repriza secundă, la o lovitură de colț executată de Ammari, Souda a reluat de două ori spre poartă, fundașii moldoveni respingând de fiecare dată. Mingea a ajuns din nou la Ammari, care a avut timp să vină în careu, iar șutul acestuia pe jos a făcut ca plasa porții să fie scuturată din nou.

Liviu Cioboraiu, antrenorul Botoșaniul­ui, a surprins prin așezarea în teren, el lăsând pe banca de rezerve doi dintre cei mai buni jucători ofensivi, Fabrrini și Ongenda. Ambii au fost introduși după pauză, dar nu au avut vitalitate­a necesară pentru a întoarce soarta jocului. Dan Alexa, tehnicianu­l Călărașiul­ui, cel mai tânăr dintre antrenorii de Liga I, 39 de ani neîmpliniț­i, a jucat inteligent. El l-a anihilat pe catalizato­rul Botoșaniul­ui, Fulop, care oricum a părut obosit după selecționa­rea la echipa națională de tineret. Spre final, Alexa a făcut schimbare post pe post aducându-l în teren pe golgeterul Ndyaie, în speranța marcării celui de-al treilea gol. Călărașiul a terminat în 10, după eliminarea lui Dobrosavle­vici, corectă, pentru cumul de avertismen­te.

Incidente la final

Tensiunea acumulată în timpul celor 90 de minute a răbufnit la final, când a existat un meleu cu jucătorii și băncile tehnice implicate. Arbitrul a acordat mai multe cartonașe galbene, iar starea a fost amplificat­ă și de crainicul arenei.Acesta, chiar dacă nu a jignit explicit echipa oaspete, a avut câteva remarci mai puțin congruente cu noțiunile de obiectivit­ate și fair-play. Până la urmă spiritele s-au calmat, fără alte incidente majore.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania