Romania Libera

Plajele de pe litoralul românesc s-au umplut cu cocaină

Zeci de pachete de droguri au ajuns la țărm, iar sute de polițiști le caută, de câteva zile, pe mal, pe apă, dar și în apă.

- Cristian Hagi

Ooperațiun­e de amploare și fără precedent are loc, în aceste zile, pe plajele din județul Constanța. Sute de polițiști caută pachete cu cocaină. Oamenii legii au transmis o atenționar­e publică prin care le spun celor care găsesc pachete să nu le deschidă, deoarcere conțin droguri cu o concentraț­ie foarte mare, care pot fi chiar fatale.

La operațiuni­le de căutare a drogurilor participă peste 300 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, dar și lucrători din alte structuri ale MAI din județul Constanța, cu 60 de autovehicu­le, 14 ambarcațiu­ni și două elicoptere. Au fost și scafandri, pentru că pachete au fost căutate pe țărm, pe apă și în apă. „I-am rugat pe cetățeni să nu deschidă aceste pachete, pentru că au o concentraț­ie foarte ridicată,și ar putea reprezenta un pericol pentru viața și integritat­ea lor“, a precizat comisarul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Inpsectora­tului

General al Poliției Române. Căutările, a spus acesta,se desfășoară pe o lungime de circa 90 de kilometri. Au existat și persoane fizice care au găsit droguri pe plajă și au sunat la 112, a mai spus reprezenta­ntul IGPR.

131 de kilograme în două zile

Acțiunile au avut rezultat. „În perioada 5-6 aprilie a.c., pe litoralul din județul Constanța s-a depistat și ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri. Reamintim cetățenilo­r din zona litoralulu­i românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă,să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112,

dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentraț­ie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața! Dacă ați văzut asemenea pachete pe plajă, nu le desfaceți și sunați la 112. Drogul este foarte concentrat și vă poate chiar ucide.“, au precizat reprezenta­nții Inspectora­rului de Poliție al Județului Constanța.

Șapte pachete în câteva ore

Căutările au continuat zi și noapte.În noaptea de sâmbătă spre duminică a fost găsit un singur pachet, în zona Agigea, care conținea, potrivit unor surse neoficiale, un kilogram de cocaină. Odată

cu zorii zilei,numărul descoperir­ilor a crescut.Potrivit reprezenta­nților IPJ Constanța, pachetele au fost găsite în Eforie (la ora 6.50), în Olimp (la ora 8.20), în localitate­a 23 August (tot la 8.20), în Costinești (la 9.20) și în municipiul Constanța, în faleză Nord, zona blocurilor Spectrum (la ora 9.26). Imediat după ora 10.00, un pachet a fost găsit în zona Eforie Nord, iar la ora 13.00 un altul a fost descoperit în zona 23 August.

Până la ora redactării acestei știri, procurorii DIICOT care se ocupă de caz nu au oferit mai multe informații, dar au promis că vor oferi date complete la finalizare­a anchetei.

Cocaina din Tulcea

Reamintim că în cursul zilei de 22 martie a.c., polițiștii de crimă organizată din Tulcea au fost înștiințaț­i de polițiștii Postului de Poliție Sf. Gheorghe cu privire la faptul că, pe plaja comunei, la 2 kilometri în direcția orașului Sulina,se află o barcă avariată, răsturnată,iar pe mal se găsesc mai multe pachete ambalate în material plastic, conținând o substanță albă, pulverulen­tă. Cantitatea totală ar fi fost de aproape o tonă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania