Romania Libera

Ludovic Orban nu este perfect edificat asupra temei Iulius Filip

- Marius Ghilezan

Prezent în studioul emisiunii „România 9“, a TVR, Ludovic Orban s-a arătat extrem de iritat faţă de întrebăril­e adresate de Ionuţ Cristache, moderatoru­l incomod, care l-a întrebat dacă știe unde a murit Brătianu, iar liderul liberal – extrem de nervos – i-a replicat tăios „nu faceţi nicio legătură între moartea lui Brătianu și acest caz!“

Ionuţ Cristache: Trecutul tenebros al domnului Lazăr nu e trecut în CV. Ca președinte al PNL care a suferit pe vremuri, din cauza odioșeniei trecutului, ce părere aveţi?

Ludovic Orban: Până nu există niște elemente suficient de solide, care să reflecte că într-adevăr domnul Lazăr ar fi săvârșit vreo faptă care să ducă la ....

Ionuţ Cristache: Ce înseamnă element solid?

Ludovic Orban: Nu am înţeles care e chestiunea cu deţinutul politic a cărui eliberare nu a ar fi acceptat-o.

Ionuţ Cristache: Cu Iulius Filip n-aţi înţeles?

Ludovic Orban: Nu știu care era răspundere­a lui ca membru al acelei comisii.

Ionuţ Cristache: Era șeful Comisiei. Ludovic Orban: Șeful Comisiei?...era parte dintr-o comisie...Plus că nu sunt perfect edificat asupra acestei teme. Ionuţ Cristache: Cum nu sunteţi edificat, sunteţi președinte­le PNL. Ludovic Orban: Informaţii­le apărute până în momentul de faţă nu sunt suficient de elocvente.

Ionuţ Cristache: Vi se pare normal ca un tânăr procuror care a făcut carieră în regimul comunist să decidă la 28 de ani ca un deţinut să ajungă în faţa unui judecător? Ludovic Orban: Nu am fost niciodată pasionat .... Ionuţ Cristache: ...de drepturi și libertăţi? Ludovic Orban: De funcţionar­ea parchetelo­r nici atunci, nici acum.

Ionuţ Cristache: Trebuie, domnule Orban, să ne eliberăm de trecut pentru a construi viitorul.

Ludovic Orban: Eu sunt demult eliberat de trecut. Poate îmi puneţi și alte întrebări. Ionuţ Cristache: Știţi unde a murit Brătianu?

Ludovic Orban: Domnule Cristache, nu faceţi nicio legătură între moartea lui Brătianu și acest caz! (extrem de enervat)

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania