Romania Libera

Start nebun în intermedia­ra ligii secunde

- Cristi Frisk

Eșaloanele inferioare din fotbalul românesc programeaz­ă, la mijlocul acestei săptămâni, o etapă intermedia­ră, cea cu numărul 29. Primul meci s-a disputat între două echipe care în sezonul anterior activau în divizii diferite: Daco-Getica București (fosta Juventus) în prima ligă, respectiv Universita­tea Cluj, recent promovată din Liga a III-a.

Ca de obicei pe stadionul din cartierul bucureștea­n Colentina, meciul a început cu intonarea imnului de stat, practică utilizată și pe Cluj Arena, când joacă acasă Șepcile Roșii. Organizare­a superioară

a oaspeților, obiectivul lor de a promova, precum și rezultatel­e mai puțin favorabile au fost argumente puternice pentru evoluția Universită­ții. Echipa antrenată de Bogdan Lobonț, la prima experiență ca principal, s-a impus cu un scor de tenis,6-2 (2-0).

Atacantul Gavra a marcat două goluri, tabela fiind completată de Goga, de două ori, Pîrvulescu și Hațieganu. De partea cealaltă, doi dintre veteranii gazdelor, Raphael Stănescu și Călințaru, și-au trecut numele pe lista marcatoril­or.

Clujenii, pe locul secund

Universita­tea Cluj, grație acestui succes, a urcat, temporar, pe locul secund în clasament, cu 60 de puncte. Ardelenii așteaptă însă acum să joace și celelalte contracand­idate, pentru a vedea dacă își păstrează locul direct promovabil. La rândul lor, cei de la Daco-Getica sunt primii sub linie,locul 16,cu numai 30 de puncte. Echipa antrenată de Marius Baciu pare doar o palidă umbră a celei care anul trecut juca în elită, schimbarea denumirii atrăgând după sine un regres greu de oprit.

Ușurința cu care pe final ambele echipe au înscris goluri poate genera anumite suspiciuni. Inclusiv pe transmisiu­nea televizată s-au auzit, după minutul 85, indicații de a se comite penalty sau de a lăsa spații libere în apărarea clujenilor. Desigur că această afirmație nu se dorește a fi o acuzație, dar dinspre Liga a II-a parvin tot mai des astfel de semnale.Daco-Getica a fost, recent,artizan al unui alt rezultat spectaculo­s, pierzând cu 4-2 la Chindia Târgoviște, după ce a condus cu 2-0. În limbajul caselor de pariuri, acest fapt s-a tradus într-o cotă uriașă, aferentă pronosticu­lui 2 pauză/1 final. Un eveniment de cel puțin 7 goluri, bifat la pariuri, este recompensa­t cu un coeficient substanția­l.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania