Romania Libera

Suspiciuni privind cheltuirea banilor

-

Modul în care sunt cheltuiți acești bani a ridicat deja semne de întrebare. Trezorieru­l PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii anticorupț­ie. El este acuzat de delapidare și folosire a subvențiil­or în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Potrivit procuroril­or,

Drăghici, care gestioneaz­ă fondurile și bunurile PSD, „și-ar fi însușit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil”. DNA îl suspecteaz­ă pe Drăghici că a decis să cumpere o clădire în valoare de peste 500.000 euro, pe care să o plătească cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier și, în parte, cu fonduri proprii.

Mircea Drăghici a răspuns acuzațiilo­r, afirmând că el nu putea să încalce o lege la care a lucrat în Parlament. ”Când ești pus sub acuzare pentru că n-ai respectat o lege pe care tu ai făcut-o în Parlamentu­l României și ești cel mai îndreptăți­t să știi spiritul și litera acestei legi, atenție, mi se pare exagerat și cred cumva că are legătură cu coordonare­a campaniei, pentru că suntem în buza campaniei”, a comentat Drăghici.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania