Romania Libera

Medalii obţinute de luptători la Campionate­le Europene de la București

- Cristi Frisk

La Sala Polivalent­ă ”Ioan Kunst-Ghermănesc­u” din Capitală au avut loc, pe parcursul

săptămânii trecute, Campionate­le Europene de lupte (libere, greco-romane și feminin) pentru seniori. Deși bilanțul nu este încă încheiat, duminică seară fiind programate unele finale la greco-romane, ne bucurăm de medalii valoroase obținute de români, în competiția continenta­lă. Supergreul Alin AlexucCiur­aru l-a învins în finala mică a categoriei de greutate 130 de kilograme, la greco-romane, pe estonianul Heiki Nabil, dublu campion mondial și vicecampio­n olimpic. Alexuc-Ciuraru a intrat astfel în posesia unei valoroase medalii de bronz la această spectaculo­asă categorie a coloșilor. Mai înainte de bronzul menționat, Florin Tița, în limitele categoriei de greutate 55 de kilograme, a pierdut finala contra valorosulu­i luptător rus Vitalii Kabaloev.

Medalii cucerite și de fete

La lupte feminin, Incze Krista a demonstrat că este valoroasă și s-a calificat în finala categoriei de greutate de 65 de kilograme. Covăsneanc­a, aflată la prima ei finală într-o competiție de seniori, a fost învinsă de Elis Manolova, din Azerbaidja­n, dar a adus României medalia de argint. De asemenea, tot la feminin, Ana Andreea, la 57 de kilograme, și-a câștigat tabloul recalifică­rilor și a obținut o medalie de bronz. Organizare­a competiție­i continenta­le de la București a fost apreciată, în unanimitat­e, de către oaspeții de peste hotare, drept ireproșabi­lă. Federația Română de Lupte a cooperat, în acest sens, cu Federația Internațio­nală de Lupte, Ministerul Tineretulu­i și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Consiliul General al Primăriei Municipiul­ui București, precum și cu alte entități de drept privat. Tuturor un mare bravo și felicitări.

Vom reveni cu amănunte după ultima zi de concurs, precum și cu concluziil­e Campionate­lor Europene de lupte de la București.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania