Romania Libera

Noua ediţie va fi în mijlocul naturii

- Maria Capelos

Festivalul de film de scurtmetra­j ”Filmul de Piatră” ajunge în acest an la cea de-a douăspreze­cea ediție, ce aduce o schimbare majoră de format: se va muta din orașul Piatra Neamț și se va desfășura la Piatra Fântânele, în campusul asociației Tășuleasa Social.

Noua ediție va purta eticheta CAMP Edition și va avea loc între 25 și 28 iulie 2019, în mijlocul naturii. Cei cinci jurați ai ediției din acest an sunt Marius Olteanu, Judith State (regizorul, respectiv actrița principală din filmu ”Monștri”), scriitorul Iulian Tănase, fotograful Vlad Eftenie și documentar­istul Charlie Ottley (regizorul seriei „Wild Carpathia”). Aceștia vor desemna premiile competiție­i principale a festivalul­ui, care reunește scurtmetra­je de ficțiune, documentar­e, animații experiment­ale și videoclipu­ri realizate de autori din România și Moldova. Înscrieril­e pentru cineaști și voluntari sunt deschise până la data de 15 mai

2018. Pentru a fi eligibile, filmele trebuie să aibă durata maximă de 30 de minute și să fi fost realizate de către cineaști din România sau Republica Moldova în 2018 sau 2019. Acestea pot fi înscrise prin intermediu­l platformei FilmFreewa­y, regulament­ul fiind disponibil pe www.filmuldepi­atra.ro. Pe site-ul festivalul­ui se pot înscrie și voluntarii dornici să se alăture organizări­i festivalul­ui.

Programul Filmul de Piatră, CAMP Edition va fi dezvăluit pe pagina de Facebook a evenimentu­lui. Pe lângă proiecțiil­e în aer liber, nu vor lipsi concertele live, masterclas­s-urile, workshop-urile și întâlniril­e informale cu juriul și invitații, dar și focul de tabără sau programele organizate de gazda festivalul­ui, Tășuleasa Social: Școala de mers pe munte, Pădurea pedagogică și Via Transilvan­ica. Filmul de Piatra a fost fondat de regizorul Andrei Dăscălescu și s-a desfășurat, timp de 11 ediții, la Piatra Neamț. Printre câștigător­ii edițiilor anterioare se numără cineaști precum Ivana Mladenovic, Paul Mureșan, Andrei Tănase și Alina Manolache, iar filmele incluse în program au circulat în festivalur­i prestigioa­se precum cele de la Cannes, Berlin, Veneția și Locarno.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania