Romania Libera

„Figaro, Figaro, Figaro“, în premieră la Opera Comică pentru Copii

- Maria Capelos

Primăvara spectacole­lor în premieră continuă la Opera Comică pentru Copii (OCC). Din 12 aprilie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, prezintă o nouă premieră: opera “Figaro, Figaro, Figaro“, după “Bărbierul din Sevilla”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolu­l poate fi văzut pe 19, 20 și 21 aprilie, fiind o adaptare după una dintre capodopere­le muzicii universale scrise de Gioachino Rossini. Așa cum i-a obișnuit deja pe iubitorii Operei Comice pentru Copii, regizorul Cristian Mihăilescu a pregătit, cu dedicare, pasiune și perseveren­ță, un spectacol care promite să îi impresione­ze și să îi introducă pe cei mici în fascinanta lume a muzicii clasice. Opera “Figaro, Figaro, Figaro” este un spectacol realizat de o echipă de profesioni­ști formată din dirijorii Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie, scenografa Bogdana Pascal, coregraful Ionuț Picincu, din soliștii tineri ai OCC, dar și din artiști consacrați în domeniul muzicii clasice precum Vicențiu Țăranu sau Iordache Basalic, soliști ai Operei Naționale din București, cu toții aflați sub

îndrumarea maestrului Cristian Mihăilescu.

„Bilet în așteptare”, o campanie marca OCC

Campania “Bilet în așteptare”, creată pentru a ajuta copiii din mediile defavoriza­te, continuă la Opera Comică pentru Copii. Fiecare bilet cumpărat de spectatori­i generoși este dublat de către instituție, oferind, astfel, șansa copiilor instituțio­nalizați sau cu probleme de sănătate de a viziona spectacole­le programate pe parcursul întregii stagiuni, spectacole la care, altfel, nu ar fi avut acces. Cei care doresc să facă o bucurie acestor copii sunt invitați să cumpere „bilete în așteptare” pentru spectacole­le OCC, disponibil­e online și la casa de bilete a instituție­i, cu doar 15 lei.

Până acum peste 2.500 de „bilete în așteptare” au fost cumpărate de spectatori­i OCC, astfel încât peste 5.000 de copii au avut ocazia să urmărească, pe cele trei scene ale instituție­i, poveștile despre care, poate, doar au citit.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania