Romania Libera

Astra a câștigat duelul cenușărese­lor din play-off

- Cristi Frisk

Ultimul meci al etapei, din play-off-ul Ligii I la fotbal, a avut loc luni seară, pe Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe. Sepsi OSK din localitate și Astra Giurgiu s-au angrenat bine în joc, oferind un spectacol decent. Astra Giurgiu a fost ceva mai norocoasă și s-a impus pe final, cu scorul de 1-0.

Prima ocazie a aparținut gazdelor, golgheteru­l Tandia șutând puternic, însă peste transversa­lă, la o lansare în adâncime.Un minut mai târziu,portarul covăsnean Niczuly a avut o dublă paradă la șuturile expediate din interiorul careului. Astra a mai avut o mare ocazie, la o fază la care fundașul central

Jovanovic a salvat de pe linia porții.

Sepsi OSK ar mai fi putut deschide scorul la un șut superb, din drop, expediat de Karnitsky de la peste 30 de metri,dar portarul Lazar a respins de sub transversa­lă.

Gol izbăvitor la o fază fixă

În partea secundă,meciul nu a mai avut același ritm.Disputa părea că a intrat pe un făgaș al remizei echitabile, dar, în minutul 87,a apărut faza care a decis victoria.Portarul Niczuly a ieșit inoportun să boxeze la marginea careului,iar albanezul Llulaku a lobat spre poarta goală. Mingea a ricoșat din transversa­lă înapoi în teren, De Moura acordând corner.A executat Vali Gheorghe, a cărui centrare a fost prelungită de la prima bară de același Llulaku,spre Cestor,care,singur,a trimis în poartă.

Alibec, din nou accidentat

Vedeta Astrei, Denis Alibec, a absentat de la această dispută. La un antrenamen­t,el s-a ciocnit cu un coleg și s-a ales cu o lovitură puternică la degetele picioarelo­r, care l-a făcut indisponib­il. Internațio­nalul Astrei era în formă bună după golul marcat în poarta celor de la Viitorul Constanța, în etapa anterioară.

Acesta a fost primul succes pentru Astra în playoª,în timp ce criza celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe pare fără final. Elevii lui Eugen Neagoe au înscris doar două goluri în 2019, niciunul în play-oª, având un singur punct acumulat în partea a doua a campionatu­lui.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania