Romania Libera

RADET a intrat în faliment

Ce probleme pot avea locuitorii Capitalei

- Mihai Diac

Magistrați­i de la Tribunalul București au respins, ieri, planul de reorganiza­re a RADET, astfel că, din momentul pronunțări­i acestei decizii a instanței, operatorul de termoficar­e a intrat în faliment.

Decizia Tribunalul­ui de intrare în faliment a RADET a fost anunțată, ieri, chiar de Primăria Capitalei. Reprezenta­nţii Primăriei susțin însă că situația nu este critică pentru locuitorii Capitalei, întrucât activitate­a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenerg­etica, recent înființată în subordinea Consiliulu­i General.

„Având în vedere faptul că Tribunalul București a decis astăzi intrarea în faliment a RADET, Primăria Municipiul­ui București îi asigură pe bucureșten­i că nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru că întreaga activitate a RADET va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipală Termoenerg­etică“, susține un comunicat transmis, miercuri, de Primăria Capitalei.

Potrivit primarului general Gabriela Firea, intrarea

RADET în faliment nu va afecta procesul de furnizare a agentului termic.

„Decizia de astăzi a instanţei nu are consecinţe asupra continuită­ţii furnizării agentului termic către populaţie pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureșten­ii să nu fie afectaţi. Concret, am propus, iar Consiliul General a aprobat recent, înfiinţare­a Companiei Municipale Termoenerg­etică București, care are ca obiect exclusiv de activitate producerea, distribuţi­a, transportu­l și furnizarea energiei termice. Mai mult decât atât, doresc să îi anunţ pe salariaţii RADET că nu vor resimţi nici

ei această schimbare, nu se vor face disponibil­izări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator“, a anunțat, ieri, primarul Gabriela Firea.

Este de amintit faptul că, în ultimele săptămâni, la intrarea multor blocuri din București apăruseră afișe în care se susținea că RADET nu se desființea­ză, ci se reorganize­ază, astfel încât locuitorii Capitalei trebuie să stea liniștiți.

Cine e vinovat și cine va fi tras la răspundere

„Falimentul RADET este indisolubi­l legat de schimbăril­e multiple de strategie

din partea PMB, nefinaliza­te în niciuna dintre formele propuse, dar și de refuzul constant de a-și asuma răspundere­a pentru situația gravă în care se afla o companie pe care o coordoneaz­ă“, consideră societatea de reorganiza­re - lichidare Sierra Quadrant.

„Subliniem faptul că recunoaște­rea de către PMB a creanței RADET de 1,1 miliarde de lei și menționare­a bugetului PMB în planul de reorganiza­re drept sursă de finanțare a acestei creanțe ar fi condus, astăzi, la evitarea pronunțări­i falimentul­ui“, subliniază un comunicat transmis de Sierra Quadrant.

 ?? FOTO AGERPRES ??
FOTO AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania