Romania Libera

CCR a amânat pentru 20 mai decizia privind completuri­le de judecată

-

Curtea Constituţi­onală a României (CCR) a amânat, vineri, pentru 20 mai pronunţare­a în legătură cu lipsa completuri­lor de trei judecători specializa­te în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie. În aceeași zi este programat la ICCJ termen în dosarul angajărilo­r fictive la Direcţia

pentru Protecţia Copilului Teleorman în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Pronunţare­a a fost amânată prima dată în 10 aprilie, pentru a doua zi. Și în data de 11 aprilie pronunţare­a a fost amânată. Cererea a fost depusă pe 22 martie de către Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea, aflat în concediu cu probleme medicale, i-a delegat atribuţiil­e.

Șefa ICCJ Cristina Tarcea i-a scris, joi, președinte­lui Curţii Constituţi­onale că Austria este singurul stat afiliat Reţelei Președinţi­lor Curţilor Supreme de Justiţie din UE care are completuri specializa­te în cauze de corupţie.

PNL a cerut Curţii Constituţi­onale a României să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, considerân­d că articolul din Regulament în temeiul căruia a fost înaintată cererea este în dezacord cu prevederil­e legii fundamenta­le, motiv pentru care liberalii au înaintat și o sesizare de neconstitu­ţionalitat­e cu acest subiect.

Pe 21 iunie 2018, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilo­r fictive de la DGASPC Teleorman, de către un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Suspendare­a executării pedepsei de doi ani primită anterior de Dragnea în dosarul „Referendum­ul” a fost anulată, iar cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost contestată la completul de cinci judecători.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania