Romania Libera

Prinţul Harry și Megan Markle vor părăsi Marea Britanie pentru Africa

- Gabriela Anghel

Potrivit Sunday Times, din 2020 prințul Harry, duce de Sussex, soția sa Megan Markle și viitorul lor copil se vor instala pe continentu­l african, cel mai probabil în Africa de Sud, pe o perioadă de doi sau trei ani. Știrea a avut efectul unei bombe în Marea Britanie, în timp ce britanicii așteaptă nașterea iminentă a primului copil al cuplului regal. Publicația precizează că decizia este orchestrat­ă de Buckingham și a fost studiată îndelung: prințul Harry și Megan Markle sunt déjà ambasadori­i tineretulu­i în Commonweal­th și vor servi interesele Coroanei britanice pe continentu­l african. Acest sejur se dovedește a fi strategic și călătoria în Maroc a soților Sussex capătă o nouă dimensiune. Pentru Marea Britanie, aflată în plină furtună Brexit, prezența ducelui și a ducesei de Sussex în Africa va permite încheierea de noi parteneria­te economice și de a scoate țara din izolare.

Și totuși, alte motive ar împinge fosta actriță americană și soțul său să se îndepărtez­e de palat. După cum relevă publicația britanică, o astfel de plecare ar trebui să calmeze tensiunile cu ducele și ducesa de Cambridge și să tempereze „Sussex mania“care s-a declanșat după căsătoria celor doi. O independen­ță marcată de separarea celor două

case regale în martie și deschidere­a propriului lor cont comun Instagram în aprilie, semn clar că prințul Harry și Megan Markle vor să trăiască propria lor viață mediatică. Africa reprezintă o alegere sentimenta­lă pentru cuplul regal. Prințul Harry s-a atașat de Africa încă din copilărie. În Lesotho și-a găsit refugiu pentru perioada de doliu după moartea mamei sale, prințesa Diana, în 1997. În 2016 și 2017 el a ales să o ducă pe Megan în Botswana pentru a se bucura de debutul poveștii lor de iubire, departe de presiunea presei. În Botswana, el a cerut-o în căsătorie pe actrița americană.

La începutul anului, prințul Harry și Megan s-au mutat la Cottage Frogmore, pe domeniul Windsor. Cuplul trăia, după logodna din 2018, la Nottingham Cottage, în incinta palatului Kensington, la Londra, care este și reședința oficială a fratelui lui Harry, prințul William, a soției sale Kate și a celor trei copii, George, Charlotte și Louis. Potrivit indiscreți­ilor unei „surse regale“, după recente tensiuni între cei doi frați, Harry și Megan nu au mai dorit să trăiască alături de William și Kate, preferând să locuiască singuri. Tensiuni cauzate de o presupusă legătură extraconju­gală a ducelui de Cambridge.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania