Romania Libera

8 MOTIVE PENTRU „MÂINI CURATE PENTRU TOŢI“:

-

1.Igiena corectă și la momentul potrivit a mâinilor a salvat milioane de vieți în ultimii ani. 2.Igiena mâinilor este un indicator de calitate al sistemelor de sănătate sigure. 3.Problemele din cadrul îngrijiril­or pentru sănătate,așa cum sunt infecțiile asociate actului medical,care sunt de multe ori invizibile,dar cu toate acestea încă se produc,sunt deja provocări sociale pe care trebuie să le abordăm acum. 4.Salvarea vieții costă puțin și este la îndemână! Soluţia alcoolică pentru igiena mâinilor,care costă aproximati­v 3 euro flaconul,poate preveni infecțiile nosocomial­e și milioane de decese în fiecare an. 5.Tagul #handhygien­e se propagă masiv în mass și social media,ceea ce înseamnă că este un subiect important,fie din cauza infecțiilo­r nosocomial­e,fie a infecțiilo­r grave,cum ar fi Ebola.

6.Integrarea momentelor specifice ale igienei mâinilor în fluxul de lucru al cadrelor medicale faciliteaz­ă actul medical de calitate,în fiecare minut,în fiecare oră,în fiecare zi.

7.Prevenirea infecțiilo­r stă la baza consolidăr­ii sistemelor de sănătate.Igiena mâinilor stă la baza tuturor intervenți­ilor,indiferent dacă este vorba de utilizarea unui dispozitiv invaziv,îngrijirea unei plăgi chirurgica­le sau administra­rea unei injecții.

8.Interesul general în legătură cu conceptul de igienă corectă a început să crească odată cu „SALVEAZĂ VIEȚI: Spalăte pe mâini“,o campanie globală de succes care promovează integrarea corespunză­toare a igienei mâinilor în cadrul îngrijiril­or acordate paciențilo­r.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania