Romania Libera

Elevii lui Dan Alexa au învins Dinamo în play-out

- Cristi Frisk

Prima etapă a returului play-out-ului Ligii I la fotbal a consemnat o surpriză de proporții, pe Stadionul Municipal „Ion Comșa“din Călărași. Dunărea locală s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Dinamo, după un meci viu disputat, în care ocaziile de poartă au fost destul de numeroase.

Gabi Iancu,vârful fals al gazdelor, a fost campionul ratărilor, el irosind trei mari ocazii de a deschide scorul.Dinamo a păcătuit printr-o lipsă de prospețime rareori întâlnită în mandatul lui Rednic. Organizare­a bună a alb-roșilor a făcut însă ca jocul să fie echilibrat,

cu un plus pentru călărășeni, obligați de obiectivul salvării de la retrograda­re.

Unicul gol al meciului a fost înscris de Ammari,în minutul 70.Gabi Enache a insistat pe partea dreaptă și a centrat de pe tușă. Benzar a sărit inteligent peste minge, oferindu-i șansa lui Ammari să șuteze de la marginea careului, la firul ierbii, fără replică pentru portarul dinamovist, Muțiu.

Trei eliminați

Centralul bucureștea­n Marcel Bîrsan a avut un meci greu,el acordând 10 cartonașe galbene și două roșii. Cel mai încins moment a fost acela în care, concordant, Gabi Enache și Ricardo Grigore au fost eliminați direct cu cartonaș roșu. Enache a fost lovit de minge în mână, apoi dinamovist­ul Aliji l-a faultat de galben,de aici rezultând o aglomerare. Enache l-a luat de cap pe Aliji, iar dinamovist­ul Grigore a alergat de la distanță încercând să îi despartă pe beligeranț­i. Greșeala lui Grigore a fost că l-a ștrangulat pe Gabi Enache,fiind și el eliminat.După aceea, tehnicianu­l Dunării, Dan Alexa, a fost trimis în tribună pentru că a depășit spațiul tehnic.

Planete aliniate pentru Dunărea Călărași

Rezultatel­e acestei etape de play-out au fost favorabile Dunării. Concordia Chiajna nu a putut învinge FC Botoșani, scor 2-2, iar în derby-ul Sibiului Gaz Metan Mediaș a întrecut-o cu 4-1 pe Hermannsta­dt,cu un hattrick al lui Rondon. Dunărea Călărași a urcat pe locul 6 în play-out, cu 21 de puncte, devansând-o pe Hermannsta­dt, 19 puncte, în timp ce Concordia Chiajna rămâne pe ultimul loc,cu 16 puncte.

În play-o¨, Viitorul Constanța a bătut pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe, scor 3-1,covăsnenii avându-l la cârmă pe Marin Barbu, în locul lui Eugen Neagoe.

Ambele echipe în zile speciale

Meciul Dunărea Călărași – Dinamo, urmărit de 3.500 de spectatori, a avut o simbolisti­că aparte pentru ambele echipe. Gazdele serbau un an de la promovarea matematică în prima ligă. În 2018, pe 5 mai, pe teren propriu, Dunărea Călărași încheia la egalitate, 0-0 cu Chindia Târgoviște, obținând astfel punctajul necesar promovării. Ca o curiozitat­e, actualul mijlocaș de la Dunărea, Honciu, juca atunci pentru târgoviște­ni,dar a debutat în prima ligă la Călărași.

Pentru toți suporterii dinamovișt­i, data de 4 mai înseamnă „Ziua Dreptății“. În 2008, Dinamo învingea FCSB cu 2-1, oferind astfel șansa celor de la CFR Cluj să câștige titlul. În detrimentu­l roș-albaștrilo­r. Un gol în acel meci a fost înscris de actualul director sportiv, Ionel Dănciulesc­u. Pe 4 mai a fost și Ziua Pompierilo­r, iar Dinamo, la origini, s-a înființat în 1948 sub denumirea de AS Pompierul.

 ??  ??
 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania