Romania Libera

Victorie în Bănie pentru roș-albaștri

- S Cristi Frisk

Duminică seară, pe Centralul din Bănie, Universita­tea Craiova a întâlnit FCSB, într-un meci de importanță capitală pentru finalul de campionat și pentru soarta titlului național la fotbal. FCSB a ținut deschisă lupta prin singurul rezultat care ar fi menținut șanse și în cazul ei: victoria.

Oaspeții, pregătiți de Mihai Teja, s-au impus cu scorul de 2-0. După câteva bune ocazii create de ambele echipe,scorul a fost deschis în minutul 33, la o lovitură de pedeapsă executată de Tănase. Faultul precedent deciziei i-a aparținut lui Donkor, care a atacat inutil, în colțul careului, într-o poziție lipsită de pericol a lui Coman.Apărătorul ghanez avea un cartonaș galben, dar nu l-a primit pe al doilea, deși atacul a fost unul de la distanță și cu intensitat­e.

Denis Man a stabilit rezultatul final

Deși oltenii au presat, echipa vizitatoar­e a acționat inteligent, blocând construcți­a undeva în zona mediană. Golul al doilea a venit în minutul al cincilea de prelungiri. O minge lungă spre careul Craiovei a fost prelungită de Mihai Roman spre Denis Man, care a pătruns în careu și a șutat. Mingea a fost deviată nefericit de același Donkor, dar golul îi aparține atacantulu­i bucureștea­n.Donkor s-a mai aflat în atenție și la o fază la care și-a pierdut cunoștința după ce mingea șutată de Filip l-a lovit direct în cap.

Am putea avea o finală în ultima etapă

Victoria celor de la FCSB îi aduce la un total de 42 de puncte, cu două mai puțin decât CFR Cluj, care a jucat aseară la Giurgiu, împotriva Astrei. Etapa viitoare, indiferent de deznodămân­tul meciului de pe malul danubian, poate fi decisivă dacă FCSB nu se impune la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Universita­tea Craiova se deplasează la Cluj, unde poate încurca socotelile feroviaril­or, în rol de „arbitru“al titlului.

Kovacs Istvan a acordat 12 galbene

Arbitrul delegat la acest meci a fost Kovacs Istvan, ecuson FIFA din Carei (jud. Satu Mare). El a acordat 12 cartonașe galbene, împărțite în mod egal între cele două echipe, dar în general prestația brigăzii nu se poate spune că a influențat scorul final al acestui meci foarte încins. Meciul a fost urmărit de 30.000 de spectatori.

În play-out, FC Voluntari a remizat pe teren propriu,0-0 cu Politehnic­a Iași.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania