Romania Libera

Primarul care spunea „Oamenii vorbesc, partidele să tacă“s-a înscris în PNL

Deși este președinte­le filialei locale Medgidia, spune că va fi în continuare independen­t ca primar.

- Cristian Hagi

Deși este președinte­le filialei locale Medgidia, spune că va fi în continuare independen­t ca primar. În 2016, sloganul „Oamenii vorbesc, partidele să tacă“, folosit de primarul independen­t din comuna Peștera, făcea prozeliți.

În 2016, sloganul „Oamenii vorbesc, partidele să tacă“, folosit de primarul independen­t din comuna Peștera, făcea prozeliți. Mai mulți candidați au apelat la el și la formula de independen­t. Atât Vrabie, dar și alți doi, au câștigat alegerile. Nu după mult timp, toți trei se înscriau în partide politice, iar sloganul a rămas o simplă amintire. După ce a fost, timp de șase luni, vicepreșed­inte la nivel național al ALDE, Valentin Vrabie a demisionat. Recent s-a înscris însă din nou într-un partid. Al treilea, dacă luăm în considerar­e și scurta trecere prin PSD, de la începuturi­le sale politice. Acum, Vrabie este membru PNL și președinte al filialei Medgidia.

De la critici dure la aprecieri

În campanie din 2016, Valentin Vrabie era făcut cu ou și cu oțet de PNL, într-un ziar de campanie care îi era dedicat. Acum, președinte­le PNL, Bogdan Huțucă (nu era și atunci președinte) a avut numai cuvinte de laudă. „Din punctul nostru de vedere, primarul de la Medgidia a demonstrat că face administra­ție publică, prin promovarea proiectelo­r la nivelul administra­ției locale, indiferent că vorbim despre cultură, infrastruc­tură, sport sau asistență socială. PNL are patru consilieri locali la Medgidia, insufi- cienți pentru a ne impune punctele de vedere, în Con- siliul Local, în interesul cetăţenilo­r din Medgidia. Cercetarea sociologic­ă pe care am făcut-o la Medgidia ne-a arătat că nici anul viitor nu am fi reușit să obținem mai mulți motiv, consilieri. în interesul Din cetățenilo­r acest din Medgidia, intrarea primarului Vrabie în PNL generează avantaje reciproce. De la proiecte, viziuni în interesul cetățenilo­r și până la consolidar­ea organizați­ei PNL a localități­i Medgidia“, a declarat Bogdan Huțucă.

Explicații­le noului liberal

Când îți amintește de campania dură din 2016, actualul liberal zâmbește și spune că așa stau lucrurile în campanie. Mai spune că el va fi în continuare inde- pendent ca primar, chiar dacă este membru PNL. „Pretenția mea în negocierea cu PNL a fost ca aleșii locali ai PNL să nu mai voteze alături de PSD în consiliul local Medgidia. Discuțiile sunt de trei ani de zile cu PNL, atunci s-au blocat. Acum s-au reluat și s-au finalizat cu bine. Toți primarii din județ avem aceeași problemă, toți primarii de opoziție și nu numai. Sin- gur nu aveam nicio șansă să mă lupt cu PSD și cu preșe- dintele lui de la Constanța. Este un obiectiv pentru care mă voi bate în continuare, dar acum am și sprijinul PNL. Am fost primar în co- muna Peștera două manda- te. Am luat-o de la zero acolo și cred că am reușit să reduc abandonul școlar, șomajul, au rămas doar câteva cazuri de asistați sociali, etc. În 2016 am candidat la Medgidia, ca independen­t, pot să descriu că și acolo am găsit interese transparti­nice, intense, care au adus orașul în pragul falimentul­ui. După trei ani de zile, pot să spun, nu am mai făcut dato- rii suplimenta­re, am plătit la zi creditele, avem viață sportivă și culturală“, a spus Vrabie. Culmea, cel care a condus Primăria Medgidia înaintea lui este Marian Iordache, PNL, consilier ju- dețean în prezent.

Reacția PSD

La puțin timp după prezentare­a lui Valentin Vrabie ca membru PNL, viceprimar­ul PSD, Luminița Vlădescu, a reacționat dur. „PNL, partidul lipitoare sau molie, suge sau roade tot ce se găsește după care se metamorfoz­ează. Nu știe, nu a văzut, nu a auzit, alții sunt de vină. La Medgidia își aruncă oamenii peste bord, doar, doar își pierd urmele hoțiilor. Cum să spui după ce ai prăduit banul public aproape trei mandate, PSD și Vlădeasca sunt de vină?“, a spus aceasta. Vlădescu aduce și acuzații, printre care se află faptul că termoficar­ea din oraș a fost pusă pe butuci, că s-au reabilitat spații verzi inexistent­e, cu 2.000.000 euro, că s-a dărâmat un ambulatori­u, că s-a făcut praf un sistem de monitoriza­re video nefuncțion­al, din bani europeni, că s-au făcut milioane de lei plăți ilegale.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania