Romania Libera

Feroviarii au învins la Giurgiu cu 5-1

Ultimul meci al etapei de play-off s-a disputat luni seară, pe Stadionul ”Marin Anastasovi­ci” din Giurgiu. Astra locală, cu o formulă de echipă cel puțin curioasă, a pierdut categoric în fața campioanei en titre, CFR Cluj, cu 5-1.

- Cristi Frisk

Antrenorul Costel Enache a folosit mai mulți jucători care nu primiseră prea multe minute în teren anterior. De exemplu, Dima, stângaci de meserie, a jucat pe post de fundaș dreapta.

Ardelenii au prezentat o ofensivă moderată, dar suficientă pentru câștigarea meciului. Ei au deschis scorul în minutul 10, după un contraatac rapid,finalizat de Omrani. Repriza secundă a însemnat un adevărat festival de goluri. Djokovic a majorat avantajul reluând cu capul, nemarcat din careu.

A urmat tresărirea de orgoliu a Astrei,Llulaku transformâ­nd

un penalty. Răspunsul oaspeților a fost imediat, același Djokovic înscriind cu lejeritate pentru 3-1, la capătul unei combinații superbe.

Pe final, CFR Cluj a desăvârșit opera, pe lista marcatoril­or apărând Bejan, autogol,dar și Hoban,care a șutat superb de la distanță.

CFR Cluj s-a impus cu 5-1, elucidând într-o proporție covârșitoa­re lupta pentru locul întâi.

Meci disputat pe ploaie torențială

Giurgiu, ca întreg sudul țării, a fost sub avertizare meteorolog­ică de ploi abundente. Cu trei ore înainte de meci, la Giurgiu efectiv turna cu găleata. Meciul a început pe ploaie, care s-a oprit însă în repriza secundă.

Cu toate acestea,terenul de joc a rezistat, drenajul fiind unul de bună calitate. Ce-i drept, o pânză de apă era vizibilă sub gazon, însă aceasta nu a influențat calitatea jocului prestat de cele două formații.

CFR Cluj are nevoie de un punct

După această victorie, ecuația titlului s-a simplifica­t mult. Cu două etape înainte de finalul campionatu­lui, CFR Cluj are 47 de puncte, fiind urmată de FCSB, cu 42 de puncte. Finala din ultima etapă, pe Arena Națională, poate fi una fără miză. Un punct obținut de ardeleni în meciul cu Universita­tea Craiova, pe teren propriu, etapa viitoare, echivaleaz­ă cu câștigarea matematică a titlului. FCSB este obligată să câștige la Sf. Gheorghe, dar și să aștepte minunea produsă de olteni, adică o victorie a alb-albaștrilo­r în Gruia.

La egalitate de puncte, dintre cele două combatante câștig de cauză va avea tot CFR Cluj, deoarece regula înjumătăți­rii punctelor, la finele sezonului regulat, o avantajeaz­ă.

Ar fi al doilea titlu consecutiv pentru CFR Cluj și al cincilea în istoria clubului. Toate trofeele cucerite de CFR Cluj, inclusiv Cupa României și Supercupa României, datează din secolul XXI, deși CFR s-a înființat în 1907.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania