Romania Libera

Primarul Daniel Tudorache plătește tabere în Deltă pentru mii de copii ca să-i câștige pe părinți și profesori

- Denisa Marin

Peste 700.000 de euro va cheltui Primăria Sectorului 1 pentru a organiza 49 de excursii în Delta Dunării (o serie de 25 la Sulina și încă 24 la Sfântu Gheorghe) pentru 2.000 de copii din sector, plus însoțitori din rândul dascălilor.

Peste 700.000 de euro (3,1 milioane de lei) va cheltui Primăria Sectorului

1 din București, prin Centrul Cultural, pentru a organiza 49 de excursii (o serie de 25 la Sulina și încă una de 24 la

Sf. Gheorghe) în Delta Dunării pentru 2.000 de copii din sector, plus însoțitori din rândul dascălilor.

Totul gratis pentru beneficiar­i, evident, adică pe banii primăriei conduse de edilul Daniel Tudorache. Potrivit anunțului din SICAP, registrul electronic al achizițiil­or publice, excursiile se vor face timp de 6 luni, de la semnarea contractul­ui, deschidere­a ofertelor urmând să se facă în 21 mai. Agenția de turism trebuie să pună la dispoziție autocare pentru transportu­l, în cursul săptămânii, timp de trei zile și două nopți, a câte 40 de copii, plus 8 însoțitori (învățători, profesori, animatori, instructor sportiv, ghid), către un resort de cel puțin 3 stele din Deltă, brațele Sf. Gheorghe și Sulina. Acolo vor fi transporta­ți fluvial către hotel, cazați la hotel, li se vor servi 3 mese pe zi, vor face excursii la Pădurea Letea, la Lacul Fortuna, farul din Sulina, la pescuit, animatorii îi vor distra și le va fi făcut foc de tabără.

Agenția de turism trebuie, mai întâi de toate, să se asigure că participă doar copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani, să obțină acordul expres al părinților și să se asigure că toți copiii vor avea brățări la mână, pe care să scrie “Primăria Sectorului 1”, șepci portocalii sau verzi pe care va fi inscripțio­nat un text care va fi menționat doar “’la momentul semnării contractul­ui” și că toți participan­ții vor fi fotografia­ți, iar fotografii­le, în format digital, vor fi transmise Centrului Cultural al Sectorului 1.

Transport, mese, distracție

Cele 50 de excursii care vor duce în Deltă 2.000 de copii și cel puțin 200 de învățători și profesori, pe banii PS1, presupun o organizare de amploare, care cade în sarcina prestatoru­lui – agenție de turism. În primul rând, trebuie făcute dosare de înscriere pentru copiii participan­ți per excursie. Dosarele vor cuprinde o serie de documente și acte necesare înscrierii copiilor, printate și fotocopiat­e.

În ceea ce privește mesele, caietul de sarcini al licitației presupune, în primul rând, asigurarea a 3 pachete cu gustări pentru fiecare participan­t la excursie. Fiecare pachet va conține 1 pachet de biscuiți, o gustare dulce preambalat­ă, un sandviș vidat, un fruct și 1 sticlă de apă plată de 0,5 l îmbuteliat­ă. Apoi, 3 mese de prânz, după cum urmează: două mese de prânz, care vor conține supă sau ciorbă, fel principal, salată, pâine, desert și apă plată îmbuteliat­ă: o masă de prânz de tip catering, servită pe nava de croazieră, în timpul transferul­ui între Tulcea și Sulina ori Sf. Gheorghe, adaptată locului (navă) în care se servește. Cina va conține: fel principal, salată, pâine, apă plată îmbuteliat­ă și desert.

Daniel Tudorache a câștigat, pentru PSD, un mandat de 4 ani la Primăria Sectorului 1 din București, cel mai bogat dintre toate sectoarele Capitalei. Alegeri locale vor fi din nou la anul, în mai.

 ?? FOTO SHUTTERSTO­CK ??
FOTO SHUTTERSTO­CK
 ?? FOTO AGERPRES ??
FOTO AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania