Romania Libera

Dinamo București și FC Botoșani s-au impus în play-out

Zilele de vineri și sâmbătă ale acestei etape din Liga I au fost interesant­e pentru iubitorii fotbalului românesc, atât în grupa play-o°, cât mai ales în play-out, unde lupta pentru evitarea retrogradă­rii este una acerbă.

- Cristian Frisk

FC Botoșani a demonstrat din nou că, pe teren propriu cel puțin, este o echipă foarte puternică. Elevii lui Liviu Ciobotariu au învins FC Voluntari cu 2-0 și, în proporție de 99%, sunt salvați de la retrograda­re. Roman a deschis scorul în minutul 9, după o centrare de pe dreapta a lui Patache, stopată în careu de Fulop, care apoi i-a pasat atacantulu­i. Acesta a șutat la firul ierbii, lăsându-l fără replică pe goal-keeper-ul advers. Al doilea gol a fost marcat de Golofca, în minutul 45, cu un șut la vinclu, de la marginea careului, după un corner.

Popadiuc, eliminat pentru proteste

Echilibrul jocului s-a rupt, fără îndoială, la faza din minutul 34, când mijlocașul oaspeților, Doru Popadiuc, a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben, pentru proteste. Popadiuc luase și în startul meciului un avertismen­t, tot pentru o comportare nesportivă, el șutând mingea nervos spre banca de rezerve, după o banală aruncare de la margine. Popadiuc este „recidivist“. De exemplu, recent, el a luat un cartonaș galben, în deplasarea de la Hermannsta­dt, deși nu a intrat niciun minut pe teren, pentru proteste exprimate de pe banca tehnică.

Dinamo a câștigat derby-ul

Cele mai bine clasate echipe din play-ot, Dinamo

și Gaz Metan Mediaș, s-au întâlnit în Șoseaua „Ștefan cel Mare“. După o primă repriză albă, dinamovișt­ii au reușit să se impună și să câștige cu 2-0, prin golurile marcate de italianul Montini, în minutele 56 și 80. Atacantul echipei pregătite de Mircea Rednic a ajuns la un total de 12 goluri marcate în ambele faze ale campionatu­lui.

Hermannsta­dt, debut victorios pe teren propriu

În ceasul al 12-lea, Hermannsta­dt a jucat pe teren propriu, la Sibiu. Echipa lui Vasile Miriuță a învins pe Concordia Chiajna cu 1-0, prin golul lui Blănaru, iar acum speră ca aportul publicului să fie decisiv în lupta pentru evitarea retrogradă­rii. Oaspeții nu au marcat niciun gol în runda de play-out, lucru confirmat și de meciul Poli Iași – Dunărea Călărași, 4-0 (1-0). Moldovenii au fost mai buni și au beneficiat de apatia generală instalată în tabăra dunărenilo­r. Autorii golurilor au fost Platini, Teixeira din penalty, Cioinac și Patrick Petre.

În play-oÃ, FCSB a ținut lupta pentru titlu deschisă, câștigând clar pe terenul celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, cu 5-1. Hora și Roman au marcat în primele 10 minute, după care a fost o simplă formalitat­e. Roș-albaștrii au mai înscris apoi prin Coman, de două ori după pauză, și Rusescu, din lovitură de pedeapsă. Golul de onoare al covăsnenil­or a fost înscris de Mensah. CFR Cluj avea nevoie de o remiză, pe teren propriu cu Universita­tea Craiova, pentru a cuceri un nou titlu de campioană națională, al doilea consecutiv.

Atacantul de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Hadnagy, a evoluat în ultimul său meci din carieră, el urmând să devină director sportiv.

 ?? FOTO AGERPRES ??
FOTO AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania