Romania Libera

Feroviarii au obţinut al doilea titlu consecutiv

CFR Cluj și-a adjudecat cel de-al doilea titlu consecutiv în Liga I la fotbal. Gruparea din Gruia nu a avut emoții în penultima etapă de campionat, pe teren propriu, cu Universita­tea Craiova, pe care a învins-o cu 1-0.

- Cristi Frisk

Unicul gol al meciului a fost marcat de veteranul argentinia­n Culio, din lovitură de pedeapsă, în minutul 13, la un fault aproape inutil comis de fundașul oltean Nascimento, în propria suprafață de pedeapsă. Golul fusese precedat de o altă minge trimisă în poartă, dar după un fault în atac al lui Omrani.

Culio și-a anunțat retragerea la finele sezonului, așa că este foarte posibil ca acesta să fie ultimul meci și ultimul gol pentru cel care acum 10 ani marca de două ori la Roma,în grupele Ligii Campionilo­r.

Al cincilea titlu al secolului XXI

Deși este una dintre cele mai vechi echipe din România, înființată în 1907, CFR Cluj a cunoscut gloria în secolul XXI. Acesta este al doilea titlu consecutiv și al cincilea din palmaresul echipei. CFR Cluj a cucerit, în total, 10 trofee: cinci titluri, patru Cupe și o Supercupă, toate după 2000.

Dan Petrescu, antrenorul cu care anul trecut CFR Cluj redevenea campioană, a revenit pe banca tehnică după îndepărtar­ea lui Conceicao și interimatu­l lui Alin Minteuan. „Bursucul” a adus stabilitat­ea necesară echipei care a câștigat titlul cu o etapă înainte de final.

Titlu cu 1-0

CFR Cluj a dovedit constanță și pragmatism în acest sezon. Ardelenii au câștigat sezonul regulat, intrând cu cel mai bun punctaj în play-oÂ. Indiferent de cine a fost antrenor, ei au urmat aceeași idee tactică de a folosi pragmatic resursele pe care le-au avut la dispoziție. De exemplu, CFR Cluj a obținut 10 victorii cu scorul de 1-0 dintr-un total de 13 succese consemnate la limită. Din luna octombrie 2018, CFR Cluj s-a instalat la șefia clasamentu­lui, pe care n-a mai cedat-o.

În acest context, finala campionatu­lui, programată la sfârșitul săptămânii, pe Arena Națională, între FCSB și CFR Cluj, devine un meci fără miză, roș-albaștrii fiind și ei siguri de ocuparea locului 2.

 ?? FOTO: INQUAM PHOTOS/MANASES SANDOR ??
FOTO: INQUAM PHOTOS/MANASES SANDOR
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania