Romania Libera

Horia Tecău, titlu la Madrid

- Cristi Frisk

Jucătorul român de tenis Horia Tecău a reușit o frumoasă performanț­ă, câștigând titlul pe tabloul de dublu masculin, la puternicul turneu profesioni­st organizat la Madrid, în Spania. Tecău a jucat alături de partenerul său tradiționa­l din ultima vreme, olandezul Jean-Julien Rojer.

Constănțea­nul și coechipier­ul său s-au impus categoric într-o finală fără istoric în care i-au întâlnit pe argentinia­nul Diego Schwartzma­n și austriacul Dominic Thiem.

Perechea româno-olandeză s-a impus cu 6-2, 6-3 la capătul unui joc ce s-a întins pe durata a o oră și 12 minute și obține titlul turneului ATP Masters 1000, cu un fond total de premii în bani de 6.536.160 euro. Este cel de-al 17-lea titlu cucerit împreună de cei doi și al doilea la Madrid, după cel din 2016, când Florin Mergea a fost finalist.

Punctele acumulate îi asigură lui Horia un salt de 12 locuri, până pe poziția 21, cu un total de 3.410 puncte, Rojer fiind clasat o poziție mai sus, iar în clasamentu­l Live ATP Doubles Race cei doi se află pe poziția a treia în cursa pentru un loc în finala de la Londra din luna noiembrie.

Tecău, alături de Florin Mergea, este vicecampio­n olimpic în 2016, la Rio de Janeiro. Simona Halep, pe locul secund în clasament

După finala pierdută la Madrid, Simona Halep a urcat pe locul secund. Ea mai are de recuperat 239 de puncte pentru a o ajunge din urmă pe japoneza Naomi Osaka.

Jucătorii români de tenis se pregătesc în această săptămână de participar­ea la Foro Italico, Internațio­nalele Italiei, care se desfășoară tot pe zgură.Turneele din Spania și Italia prefațează Roland Garros, turneu de Mare Șlem unde Simona Halep are de apărat cununa cu lauri din 2018.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania