Romania Libera

PNL vrea invalidare­a mandatului lui Dragnea

- Romulus Georgescu

PNL sesizează Curtea Constituţi­onală în legătură cu neconstitu­ţionalitat­ea hotărârii prin care a fost validat mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, având în vedere că acesta era condamnat pentru săvârșirea unor infracţiun­i în cadrul

derulării unui proces electoral, motiv de invalidare a mandatului, conform Regulament­ului Camerei Deputaţilo­r. Liberalii mai afirmă că lui Dragnea i-a fost interzis prin hotărâre judecătore­ască de condamnare rămasă definitivă exerciţiul drepturilo­r electorale pentru o perioadă de 4 ani. Ei invocă situaţia lui Brândușel Nichitean, al cărui mandat de senator a fost invalidat în 2004 pentru săvârșirea unor fapte penale în cadrul procesului electoral, deși la acel moment avea doar calitatea de suspect.

PNL a folosit aceleași argumente și în 2016, la momentul validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea. La acel moment, Dragnea afirma că opoziţia se „umple de ridicol“prin astfel de tentative de a-l lăsa în afara Parlamentu­lui, iar respective­le prevederi se aplică doar celor care au comis fraude electorale la scrutinul în urma căruia au și fost aleși. Liderul PSD afirma atunci că Regulament­ul Camerei Deputaţilo­r spune că acea comisie de validare trebuie doar să verifice condiţiile de eligibilit­ate și dacă un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au încheiat, în urma cărora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere să se aplice și în cazul lui. Dragnea contesta și faptul că ar fi fost condamnat pentru fraudă electorală.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania