Romania Libera

Astra Giurgiu, în cădere liberă

- Cristi Frisk

Ultimul meci al etapei a noua de play-off, în Liga I la fotbal, s-a disputat între Viitorul Constanța și Astra Giurgiu, pe stadionul din Ovidiu. Tânăra echipă a celor de la malul Mării Negre s-a impus cu un categoric 3-0 (1-0).

Gazdele au deschis scorul printr-o scăriță din penalty a lui Eric, brazilianu­l marcând golul cu numărul 59 din carieră, în prima ligă românească. El se apropie, astfel, de fostul jucător al Vasluiului Wesley, care, cu 64 de goluri, este cel mai bun marcator all-time dintre stranieri. Penalty-ul a fost obținut de Iacob, care a fost faultat în careul mic de portarul Lazar.

În repriza secundă, Gică Hagi a mutat inteligent introducân­d pe teren artileria grea, alcătuită din Ianis Hagi, Drăguș și Băluță. Aproape

imediat tabela a luat proporții, golurile până la 3-0 fiind înscrise de Calcan și Drăguș.

Victorie de cupe europene

Cu acest succes,Viitorul Constanța a urcat pe locul al treilea în clasament,cu 36 de puncte, detronând-o de pe podium pe Universita­tea Craiova. Finala pentru Europa League va avea loc în ultima etapă, la Craiova. Cele două sunt la egalitate de puncte, dar dobrogenii sunt avantajați de regula înjumătăți­rii punctelor.Astfel,ei au la dispoziție și varianta remizei, în ultimul meci din Bănie. Locul al treilea merge în Europa League, ca și câștigătoa­rea Cupei României. În cazul în care aceeași echipă este medaliată cu bronz și cucerește Cupa României, de exemplu Viitorul, finalista Cupei,Astra Giurgiu, ajunge în tururile preliminar­e ale cupelor europene.

Victoria le oferă celor de la Viitorul Constanța un tonus ideal înainte de finala Cupei României. Ea a fost obținută la meciul 200 pe banca tehnică al lui Gheorghe Hagi în toate competiții­le oficiale românești.

Degringola­dă totală la Astra Giurgiu

La finalul meciului, căpitanul Astrei, croatul Mrzljak, a izbucnit și a acuzat situația de la club, cu jucătorii neplătiți de cinci luni.Președinte­le clubului giurgiuvea­n, Daniel Coman, a demisionat imediat după meci. Același lucru a vrut să îl facă și antrenorul Costel Enache, înainte de meci, dar a fost convins de jucători să rămână.

Finala Cupei României, pe 25 mai, la Ploiești, le va opune pe aceleași Viitorul Constanța și Astra Giurgiu. În contextul actual,finala riscă să fie compromisă de evoluția totalmente necorespun­zătoare a Astrei,care este într-o situație generală disperată.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania