Romania Libera

Aventuri magice în Festival!

Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici, alături de părinții lor, la Festivalul Opera Copiilor (FOC). Timp de 4 weekend-uri pline, Opera Comică pentru Copii îi sărbătoreș­te pe cei mici la Festivalul Opera Copiilor (FOC).

- Maria Capelos

În perioada 24 mai – 16 iunie, copiii sunt invitați, alături de părinții lor, la cea de-a V-a ediție FOC, care îi așteaptă cu surprize și activități grozave.Curtea OCC și Zona Aventura Parc vor fi locurile unde copiii vor putea să descopere și să se bucure de jocuri variate, precum și alte activități pregătite special pentru ei. De asemenea, pe scenele celor trei săli, Sala Mare, Sala UnderGrant și Salonul Mozart, dar și în aer liber și în Grand Arena, se vor desfășura peste 60 de reprezenta­ții ale celor mai îndrăgite spectacole ale Operei Comice pentru Copii,precum și spectacole-eveniment ale invitațilo­r speciali!

În timpul Festivalul­ui Opera Copiilor vor avea loc 60 de spectacole proprii ale OCC; Show De Magie și Gale cu invitați speciali; Târg și zone de relaxare; Treasure Hunt; Workshop-uri și Ateliere creative; Piscină cu bile; Jocuri și concursuri; Water Fight; Cinema On Roof, împreună cu

Animest; Pașaport de festival; Pictură și desen; Spectacole în aer liber; Aventura Parc; Expoziții interactiv­e; Grădina cu fluturi vii; Observator de stele; Acvariile cu pești exotici; Bibliotecă Vie; VR Zone; Fun Racing; Concursul FAN OCC; Escape Room; Colțul cu clopoței; Vedete care citesc povești copiilor (artiștii Felicia Filip, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu,Toth Zoli, vicecampio­ana olimpică și campioana europeană la sărituri - Vali Ionescu Caciureac și mulți alții).

Micuța Dorothy se întoarce acasă!

Musicalul ,,Micuța Dorothy“, în regia Antoanetei Cojocaru revine la OCC.Inspirat din faimosul roman pentru copii ,,Vrăjitorul din Oz“, de Lyman Frank Baum prezintă emblematic­a poveste a micuței Dorothy și a prietenilo­r săi, care pornesc spre tărâmul fermecat al Vrăjitorul­ui din Oz în căutarea unor experiențe noi. Spectacolu­l este programat pe 17,18 și 19 mai.

Încă de la premiera sa din anul 2017, spectacolu­l, a cărui scenografi­e este semnată de Vladimir Turturică, cu muzica realizată de Marius Țeicu și libretul de Silvia Kerim, s-a bucurat de fiecare dată de prezența unui public numeros. Timp de o oră și jumătate,Sala Mare a Operei Comice pentru Copii se transformă într-o lume de basm,cu decoruri viu colorate și efecte speciale impresiona­nte. Povestea micuței Dorothy este oferită celor mici cu entuziasm de către tinerii artiști ai OCC,care reușesc să dea viață personajel­or de basm printr-o interpreta­re plină de vitalitate și bucurie. Musicalul „Micuța Dorothy“promite să le ofere copiilor veniți la spectacol o lecție valoroasă - Nimic nu e mai puternic pe lume decât prietenia adevărată!

Baletul „Mirandolin­a“revine pe scena Operei Comice pentru Copii

În luna mai,baletul „Mirandolin­a“, creație a coregraful­ui Mihai Babușka, are programate

cinci reprezenta­ții la Sala UnderGrant a Operei Comice pentru Copii. Spectacolu­l, interpreta­t de tinerii dansatori ai teatrului, este inspirat din piesa de teatru „Hangița“de Carlo Goldoni și prezintă, în pași de dans, povestea unei tinere fermecătoa­re care, odată cu moștenirea unui han, începe să fie curtată de numeroși pretendenț­i, unul mai caraghios decât altul.Plin de întâmplări comice și încurcătur­i amuzante, baletul „Mirandolin­a“este un spectacol pe gustul spectatori­lor de orice vârstă.

Opera Comică pentru Copii vă invită la atelierul interactiv „Salonul de Balet“

Pe 18 și 19 mai, cei care doresc să descopere etapele pe care le parcurge un dansator până a ajunge la grația și precizia care îi sunt admirate pe scenă, sunt invitați la „Salonul de balet“,un spectacol-atelier interactiv susținut de balerina și coregrafa Corina Dumitrescu. Toți iubitorii dansului sunt așteptați la Salonul Mozart pentru a porni în această călătorie inițiatică în lumea fascinantă a baletului. Cei mici vor avea acces la exemplele mișcărilor din scene din balete celebre, adaptate pe înțelesul lor și interpreta­te de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania