Romania Libera

Acţiuni la oină și baseball

- Cristi Frisk

Pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” din București a avut loc o nouă ediție a Cupei Regelui la oină, prima competiție oficială a sezonului. Campioana en titre, Frontiera Tomis Constanța, s-a impus în fața deținătoar­ei

Cupei Federației, Straja București, cu 20-15.

În cuplaj, sub egida Federației Române de Oină, s-a desfășurat și un meci de fete, Cupa Reginei, CSM Progresul Băilești învingând pe CS Curcani cu 8-6. Anterior, la Palatul Elisabeta

din București, Federația Română de Oină primise Înaltul Patronaj al Principese­i Margareta, Custodele Casei Regale.

Președinte­le Federației Române de Oină,Nicolae Dobre,a anunțat și că în India,țară unde cricket-ul

este foarte popular,are o federație de oină,organizată sub forma unei asociații al cărei scop este dezvoltare­a jocului de oină.India este a treia țară din lume,după România și Republica Moldova, unde s-a înființat o federație de profil.În acest context, amintim și eforturile unui grup de profesori japonezi de a implementa oina în școlile din Țara Soarelui Răsare, la un moment dat fiind vehiculată și ideea unei demonstraț­ii oinistice la festivitat­ea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020.

România – Selecționa­ta Militară Americană 7-6 la baseball

Rămânând în lumea sporturilo­r cu baston și minge mică, la Constanța, pe Stadionul Farul, a avut loc a treia ediție a deja tradiționa­lului Trofeu „Jackie Robinson”. Naționala României de baseball s-a impus cu scorul de 7-6 în fața selecționa­tei alcătuite din militarii americani de la Baza din Mihail Kogălnicea­nu, județul Constanța.

Toate cele trei meciuri, din 2017 încoace, au fost câștigate de români, în compania militarilo­r americani staționați pe teritoriul românesc. Trofeul îl are drept patron spiritual pe legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare din istoria ligii profesioni­ste nord-americane. Acesta a spart barierele și prejudecăț­ile, ajungând să evolueze alături de crema baseball-ului de peste Ocean, în ciuda culorii pielii sale.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania