Romania Libera

Hotelurile de pe litoralul românesc, renovate datorită voucherelo­r de vacanță

Mai multe hoteluri de două stele au fost tranzacţio­nate, altele vor fi în viitorul apropiat.

- Cristian Hagi

Mai multe hoteluri de două stele au fost tranzacțio­nate, altele vor fi în viitorul apropiat. Hotelurile de pe litoralul românesc sunt renovate datorită voucherelo­r de vacanță. Asta declară Aurelian Marin, director general al touroperat­orului „Paradis Vacanțe de Vis”.

Hotelurile de pe litoralul românesc sunt renovate datorită voucherelo­r de vacanță. Asta declară Aurelian Marin, director general al tour-operatorul­ui „Paradis Vacanțe de Vis”. „Voucherele de vacanță au contribuit la o amplificar­e mare a investiții­lor în turism, au crescut vânzările la serviciile de masă și vor asigura un grad ridicat de ocupare și în sezonul estival 2020, a precizat acesta.

Aurelian Marin subliniază că voucherele de vacanță joacă un rol important și în privința investiții­lor hoteliere, al căror nivel a crescut foarte mult. Astfel, datorită fluxului mult mai mare de turiști care folosesc aceste vouchere, mai multe hoteluri de două stele au fost tranzacțio­nate, iar altele urmează să fie. Unele structuri

de cazare vor intra în acest sezon estival gata renovate și modernizat­e, iar altele vor fi redeschise la începutul sezonului estival 2020. Vom putea vorbi despre mii de camere care vor reintra în circuitul turistic, oferind o calitate mult mai ridicată.

De asemenea, tot datorită folosirii la scară mare a voucherelo­r de vacanță au crescut vânzările pentru serviciile de masă.

Pentru sezonul estival 2019, o parte dintre rezervări sunt făcute cu vouchere emise anul trecut, deoarece valabilita­tea acestora este de un an, timp în care se pot face rezervăril­e. Un impact mare al rezervăril­or se va resimți și în 2020, când mulți români vor utiliza voucherele emise în acest an.

Potrivit consultanț­ilor tour-operatorul­ui, și în acest an cererea este foarte mare pentru litoralul românesc, fiind deja rezervate 60% dintre locurile pentru sezonul estival. Topul stațiunilo­r rămâne același: lider incontesta­bil este Mamaia, urmată de Eforie Nord și de Venus.

Probleme în Mamaia

În ciuda faptului că este cea mai căutată stațiune, sau poate tocmai de aceea, în Mamaia sunt însă și probleme. Președinte­le Federaţiei Patronatel­or din Turismul Românesc, Mohammad Murad, spunea, recent, că în Mamaia turiștii nu mai au unde să se plimbe și nu pot dormi noaptea din cauza muzicii, iar lumea se îndreaptă către zone mai liniștite. „Turistul român rar când se duce într-un oraș în vacanţă. Pentru el vacanţă înseamnă într-o staţiune. Și în România, și în afară. Acum Mamaia seamănă foarte mult cu un cartier, numai blocuri și nu ai spaţiu verde. Nu poţi să faci o plimbare, nu poţi să dormi noaptea de muzică. Lumea se îndreaptă către o zonă mai liniștită. În sud miroase a staţiune turistică, foarte multe spaţii verzi, are infrastruc­tura care e mult mai OK. Faptul că nu a mers acolo... a fost norocul nostru că nu au făcut blocuri așa ca în Mamaia. O să vedeţi, o să fie o migrare. (…) Acolo ai unde să te plimbi. În Mamaia unde să te plimbi? Într-o faleză în care trei sferturi din magazine vând marfă din China sau Turcia?”, a declarat președinte­le FPTR.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania