Romania Libera

Steaua-Baia Mare - finala Superligii Naţionale de rugby

- Cristi Frisk

În acest week-end au avut loc semifinale­le fazei play-oº din Superliga Națională de rugby. În ambele meciuri deznodămân­tul a fost unul mai puțin scontat de către iubitorii sportului cu balonul oval din țara noastră.

Timișoara Saracens, deținătoar­ea ultimelor trei titluri naționale,a fost stopată de CSM Știința Baia Mare. Zimbrii maramureșe­ni s-au impus cu scorul de 35-30, într-un meci foarte spectaculo­s. Apostol a fost omul meciului cu trei eseuri marcate,pe tabelă mai apărând în dreptul învingător­ilor numele lui Taliauli și Roșu, câte o încercare.Toate eseurile au fost transforma­te de Dorin

Manole. Bănățenii au punctat prin Luke Samoa, un eseu, trei lovituri de pedeapsă și trei transformă­ri, Zaharia și Popîrlan, câte un eseu.

Steaua, marea surpriză

Steaua,cu o echipă decimată de accidentăr­i,a reușit să răstoarne calculele hârtiei, învingând CSM București, în deplasare, cu 22-15. CSM-iștii terminaser­ă sezonul pe prima poziție și erau favoriți la câștigarea titlului. Steaua a dominat tactic evenimente­le, iar piciorul lui Melinte a funcționat, acesta reușind cinci lovituri de pedeapsă și o transforma­re. Singurul eseu al militarilo­r, care au condus la pauză cu 9-3,a purtat semnătura uverturii Boldor,la capătul unei acțiuni individual­e de toată frumusețea.CSM a replicat prin tentativel­e de țintă ale ex-stelistulu­i Vlaicu, dar și prin eseurile lui Vaovasa și Tangimana.

Finala, în direct pe TVR

Finala Superligii va avea loc pe 25 mai, la Bârlad, de la ora 15.30. Meciul va fi transmis în direct la postul public de televiziun­e,TVR. Federația Română de Rugby a renunțat la contractul cu Telekom, motiv pentru care televiziun­ea publică se implică din nou în promovarea rugby-ului.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania