Romania Libera

Refuzurile premierulu­i

-

Pe lângă refuzul restructur­ării, Dăncilă a dat și alte semnale de autonomie. Autoritate­a Electorală Permanentă (AEP), condusă de Constantin Mitulețu-Buică, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a propus un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care cvorumul pentru validarea referendum­ului pe justiție s-ar fi mărit cu peste 200.000 de voturi. Premierul Viorica

Dăncilă a refuzat, însă, să aprobe ordonanța de urgență, deși în acest fel ar fi micșorat șansele întrunirii cvorumului la referendum­ul convocat de președinte­le Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea și senatorul PSD Șerban Nicolae au iniţiat un proiect de lege potrivit căruia Banca Naţională va aduce în ţară 91,5% din aurul depozitat în străinătat­e, respectiv peste 55 de tone de aur. Guvernul condus de Viorica Dăncilă a dat aviz negativ proiectulu­i inițiat de Liviu Dragnea. „Guvernul este foarte prolific la puncte de vedere“, a comentat, nemulțumit, Liviu Dragnea. În cele din urmă, legea a fost aprobată de Parlament, în ciuda avizului negativ de la Guvern. Pe de altă parte, consilieru­l de imagine al premierulu­i, Anca Alexandres­cu, o apropiată a lui Liviu Dragnea, a fost îndepărtat­ă de la Guvern.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania