Romania Libera

Astra și Sepsi OSK au tras cortina peste play-off

- Cristi Frisk

Giurgiuven­ii au avut câteva motive în plus. Acest ultim meci al campionatu­lui însemna testul final pentru Cupa României, al cărei ultim act îl vor susține sâmbătă, 25 mai, contra celor de la Viitorul Constanța. Victoria însemna moral pentru o echipă cu salariile neachitate de cinci luni. De asemenea, elevii lui Costel Enache aveau obiectivul de a nu risca accidentăr­ile sau sancțiunil­e disciplina­re, orice cartonaș roșu însemnând, automat, suspendare pentru finala Cupei.La rândul ei, Sepsi OSK trebuia să caute motivație în faptul că nu avea nicio victorie în play-o¡, dar și că la Giurgiu, în 2017, debutase în prima ligă.

Mrzljak, gol la meciul 100

În minutul 13, căpitanul gazdelor, croatul Filip Mrzljak, a reluat cu capul și a deschis scorul la un corner executat de Moise. În minutul 26, amfitrioni­i și-au dublat avantajul după un alt serviciu al lui Romario Moise, care l-a servit pe tavă pe Balaure, ce a înscris în poarta goală. Scorul pauzei, 2-1, a fost stabilit în minutul 43, la un un-doi rapid între Tandia și Săntean, la care primul a scăpat singur cu portarul. Tandia, golgheteru­l covăsnenil­or, a marcat astfel al 11-lea său gol stagional.

Moise, gol după două assist-uri

Jocul relaxat al celor două formații a continuat și în partea secundă. Romario Moise și-a trecut numele pe lista marcatoril­or, după cele două pase de gol din prima repriză, el reluând fără preluare centrarea de pe stânga a lui Denis Alibec. Pe final, la oaspeți au intrat doi copii promovați de la juniori, Călin Popescu și Balaska. La o incursiune pe dreapta, Popescu a centrat în careu, de unde Erico da Silva a deviat nefericit în propria poartă.Astfel s-a stabilit scorul acestui meci cu iz de vacanță, Astra câștigând meritat cu 3-2.

CFR Cluj este campioană națională și ne va reprezenta în tururile preliminar­e ale Ligii Campionilo­r. FCSB și Viitorul Constanța merg în Europa League,de asemenea în tururile preliminar­e. Al patrulea loc de cupe europene se va decide după finala Cupei României. Dacă Astra câștigă trofeul, atunci ea va merge în competiția continenta­lă, altfel, Universita­tea Craiova va fi beneficiar­a acestui ultim loc.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe este echipa care, în patru ani de când s-a implementa­t sistemul play-o¡/play-out, are cea mai slabă linie de clasament în play-o¡,cu un singur punct câștigat. Pentru clubul covăsnean este,în orice caz,cea mai mare performanț­ă din istorie ocuparea locului 6.

 ?? FOTO: AGERPRES ?? Luni seară, pe o ploaie torențială, exact ca și la meciul contra celor de la CFR Cluj (1-5), Astra Giurgiu a jucat pe teren propriu împotriva celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în ultimul meci al play-off-ului Ligii I la fotbal, ediția 2018-2019. Partida nu a avut miză, astfel că echipele au renunțat la obișnuitul lor joc crispat. Spectacolu­l a fost agreabil, iar la final Astra Giurgiu a fost declarată învingătoa­re, cu scorul de 3-2.
FOTO: AGERPRES Luni seară, pe o ploaie torențială, exact ca și la meciul contra celor de la CFR Cluj (1-5), Astra Giurgiu a jucat pe teren propriu împotriva celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, în ultimul meci al play-off-ului Ligii I la fotbal, ediția 2018-2019. Partida nu a avut miză, astfel că echipele au renunțat la obișnuitul lor joc crispat. Spectacolu­l a fost agreabil, iar la final Astra Giurgiu a fost declarată învingătoa­re, cu scorul de 3-2.
 ??  ?? Costel Enache, tehnicianu­l echipei Astra Giurgiu
Costel Enache, tehnicianu­l echipei Astra Giurgiu

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania