Romania Libera

Tăriceanu cere boicotarea referendum­ului

-

Președinte­le ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că solicită electoratu­lui să boicoteze referendum­ul iniţiat de președinte­le Klaus Iohannis, care nu este altceva decât un mijloc de a aduce mai mulţi oameni la urne și de a favoriza PNL. „Comisia Europeană și Comisia de la Veneţia, atât de des invocate, au spus că nu este corect să se organizeze o altă manifestar­e electorală în ziua alegerilor pentru Parlamentu­l European. Aţi văzut cumva vreun oficial

european, pe domnul Timmermans sau pe Juncker, să spună un singur cuvânt despre acest referendum? Eu profit de ocazie să mă adresez electoratu­lui din România, să-i cer să boicoteze acest referendum pentru că el nu este un instrument de măsurare a popularită­ţii președinte­lui. Trebuie să mergem la alegerile pentru PE, să dăm o opţiune pentru cei care pot să reprezinte cât mai bine România“, a declarat marţi seară, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că „aceste alegeri sunt mai importante decât cele din trecut“, miza fiind mai mare. „Președinte­le încearcă să-și favorizeze partidul, crezând că dacă va fi o rată mai mare de participar­e, va obţine un scor mai mare, în speranţa – așa cum am văzut în ultima vreme – ca rezultatul alegerilor, presupus unul defavorabi­l pentru coaliţia la guvernare și favorabil pentru PNL, să creeze premisa unei răsturnări a Guvernului“, a mai declarat Tăriceanu.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania