Romania Libera

Românii și-au ales europarlam­entarii

- Romulus Georgescu

PSD ar avea 25,8% din voturi, la egalitate cu PNL – 25,8%, iar Alianța USR-PLUS a obținut 23,9%, potrivit unui exit-poll CURS-Avangarde. Urmează ProRomânia – 5,7%, UDMR – 5,4%, PMP -5,2%, ALDE – 4,9%. Pragul electoral este de 5%. Sondajul a fost efectuat pe baza răspunsuri­lor primite până la ora 19.30 și nu au fost luate în calcul voturile din diaspora. Având în vedere că marja de eroare

este de 2%, oricare dintre primele formațiuni - PSD, PNL sau USR-PLUS - se poate clasa pe primul loc, după numărătoar­ea voturilor. Pentru PSD este un regres față de alegerile parlamenta­re din 2016, când partidul a obținut 45% din voturi. Prezența la euroaleger­i a fost de 48,96%, un record pentru alegerile europarlam­entare.

Ministerul Afacerilor Interne avertizeaz­ă asupra unor posibile erori în operarea tabletelor din secţiile de votare,MAI transmiţân­d o adresă către STS în care sesizează situaţia, inclusiv posibilita­tea înregistră­rii unor erori asupra modului cum sunt selectate şi opţiunile de vot ale alegătoril­or.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania