Romania Libera

Marele Picnic ShortsUP

- Maria Capelos

Anul acesta, Marele Picnic Cinematogr­afic ShortsUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc care s-o încapă – Domeniul Mogoșoaia, pentru 3 zile intense și incitante: 26, 27 și 28 iulie.

Marele Picnic #6 este despre cultura picnicului, acest obicei social care ne strânge împreună în natură de 500 de ani, dar se extinde în spațiu și în timp, ca tu să te aventurezi în explorarea naturii exterioare și, de ce nu, interioare, cu prieteni, familie și copii. Fără reguli stricte, fără pantofi, și mai ales, fără griji. Ce se întâmplă anul acesta la ShortsUP? Film scurt, artă, muzică,

natură, gastronomi­e, experiențe pentru familie, multă energie și sport - totul la altă scară, acum că scurtmetra­jele au cucerit noi teritorii. Filmele, care aduc povești actuale din toate colțurile lumii, se reunesc de această dată pe cel mai mare ecran văzut la Marele Picnic. Trei seri de cinema sub cerul liber, trei colecții de scurtmetra­je care inspiră (ca de obicei, vom putea vota filmul preferat) și pe care acum le vom putea vedea de pe pătură, din hamacul preferat sau chiar de pe malul apei.

E timpul și locul perfect să ne aventurăm în căutarea experiențe­lor, pentru că Marele Picnic ShortsUP îți creează cel mai bun context. Iată, într-o selecție aleatorie, câteva dintre „aventurile“posibile: caiace, workshop de orientare în pădure, tur ghidat în Palatul Mogoșoaia și împrejurim­ile domeniului Mogoșoaia, slackline, audio-instalație imersivă în pădure, Hoola Hoops, ateliere pentru familii, colț de citit, Giant Twister și multe altele. Ai natură cât cuprinde, iar la căderea serii aventura interioară pornește cu filme scurte și intense care îți răspund sau te întreabă cele mai indiscrete lucruri despre tine însuți.

În cazul în care vremea nu va permite desfășurar­ea evenimentu­lui și proiecția filmelor în aer liber, Marele Picnic se va reprograma în luna august.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematogr­afice independen­te din România. Evenimentu­l și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania