Romania Libera

Dunărea Călărași, învinsă de Gaz Metan

- Cristi Frisk

Întreaga atenție a lumii fotbalisti­ce românești s-a mutat, pe final de lună mai, pe faza play-out a Ligii I la fotbal, singura rămasă în suspensie. Duminică, după finala Cupei României, Dunărea Călărași a cedat acasă cu 1-0 în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, în timp ce Concordia Chiajna a învins cu 4-1 pe Politehnic­a Iași.

Dunărea Călărași a pierdut meciul contra puternicei Gaz Metan Mediaș, pe teren propriu, oaspeții dominând autoritar evenimente­le. Sibienii și-au creat cel puțin 6 ocazii mari de gol, Ely Fernandes scăpând singur cu portarul Straton în minutul 5. În poarta Dunării, Straton a făcut realmente minuni, dar sprijinul acordat de coechipier­i a fost unul aproape nul. Gazdele au construit foarte greu,în timp ce mijlocașii de la Mediaș efectiv au zburdat pe teren. Olaru, motivat și de potențiala convocare la naționala de tineret, a distribuit pase pe ambele flancuri, făcând un cuplu de forță excelent cu

David Caiado, și el în creștere vizibilă de formă.

Accidentăr­i pe bandă rulantă la Călărași

Problemele mari de efectiv pe care le are Dunărea s-au acutizat la acest meci.Benzar s-a accidentat la încălzire și a fost înlocuit de Souda înainte de startul meciului, apoi același Souda a fost scos din teren la pauză. Cum pe bancă nu mai era nimeni pentru ofensivă, a fost introdus fundașul Ben Djemia. Anterior, în minutul 27, Honciu se accidentas­e și el, fiind înlocuit de Bourceanu.

Eliminarea lui Iancu – punct de inflexiune

Ghinioanel­e s-au ținut scai de Alexa. Gabi Iancu a fost eliminat în minutul 77 pentru un fault din spate, iar Enache s-a epuizat și a fost schimbat cu Steliano Filip. Mediașul a mutat spre ofensivă,iar consecința a fost golul lui Yazalde,marcat în minutul 86, nepermis de liber în careu.Acesta a fructifica­t o pasă cu capul a excelentul­ui Rondon, care speră la o convocare spre naționa

la Venezuelei, pentru Copa America.

Chiajna a marcat de patru ori în poarta ieșeană

Concordia Chiajna a trecut lejer de Poli Iași,cu 4-1,într-un meci fără miză și care a fost ultimul pentru ilfoveni, pe teren propriu. Bawab a reușit o dublă,Nivaldo a înscris și el, iar Gorobsov a punctat la vinclu, din lovitură liberă, închizând tabela.Golul de onoare al moldovenil­or a fost marcat de Teixeira, din penalty. Concordia este virtual retrograda­tă, încă de etapa trecută, în timp ce elevii lui Flavius Stoican nu mai au nicio grijă.

Calcule înainte de ultima rundă

Aseară au avut loc ultimele meciuri ale rundei, FC Voluntari – Hermannsta­dt și Botoșani – Dinamo. În funcție de rezultatul meciului de la Voluntari, Liga Profesioni­stă de Fotbal va stabili programul ultimei etape. Este posibil ca două meciuri să se dispute de la aceeași oră, adică Dinamo – FC Voluntari și Hermannsta­dt – Dunărea Călărași. Vom reveni cu amănunte!

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania