Romania Libera

Voluntariu­l a scăpat de retrograda­re

- Cristi Frisk

Luni seară s-a încheiat penultima etapă a playout-ului Ligii I la fotbal. Meciul de interes maximal a fost cel de pe Stadionul „Anghel Iordănescu“din Voluntari, unde FC-ul local s-a impus cu 2-1, nu fără emoții însă, în fața celor de la AFC Hermannsta­dt.

Partida a fost intensă, iar sibienii au început mai bine. Tătar a avut un șut puternic, apoi și Blănaru a trimis periculos de la distanță. Gazdele au fost ceva mai active și mai clare în exprimarea ideilor ofensive. Treptat, mijlocașii Voluntariu­lui și-au impus punctul de vedere și au împins disputa spre careul sibian. Pe acest fond a venit golul superb din minutul 17. Tudorie a trecut la creație și a dat o pasă din prima spre Vlad, care a centrat din mișcare, fără preluare, de pe stânga. Venit în diagonală, în poziție de inter,Gabi Deac a șutat puternic,în diagonală, marcând al doilea său gol din sezon.

Voluntariu­l a dominat până la pauză, dar nu a mai

reușit să înscrie, deși a avut destule oportunită­ți.

Două goluri marcate de rezerve

Totul a părut că se încheie în minutul 59, pentru oaspeți, atunci când mijlocașul austriac O¡enbacher a primit direct cartonaș roșu, pentru o greșeală gravă. El a intrat cu crampoanel­e direct pe glezna adversarul­ui. În inferiorit­ate numerică, oaspeții au reușit o egalare miraculoas­ă. Centrarea din banda dreaptă a lui Mățel l-a găsit pe Tsoumou demarcat în careu, iar acesta a reluat cu capul. La egalitate, Voluntariu­l era încă în hora retrogradă­rii. De aceea elevii lui Bergodi au atacat în valuri spre final, reușind în cele din urmă, în minutul 86, golul izbăvitor. Popadiuc, după o intercepți­e urmată de contraatac, a marcat golul de 2-1. Doru Popadiuc a fost la meciul 100 în Liga I.

Gol a la Van Basten la Botoșani

La Botoșani, echipa locală a primit o vizită a celor de la Dinamo. Meciul nu avea decât o miză onorifică, ambele având obiective doar în ceea ce privește clasările cât mai bune. Botoșaniul s-a impus cu 1-0,după un gol superb,în stilul Van Basten, marcat de Mihai Roman. Programul ultimei etape:

Vineri, 31 mai

18:30 Politehnic­a Iași - FC Botoșani

21:00 Dinamo București FC Voluntari

Duminică, 2 iunie

18:30 FC Hermannsta­dt Dunărea Călărași

21:00 Gaz Metan Mediaș Concordia Chiajna

La meci egal, Dunărea Călărași va merge la baraj, în timp ce Hermannsta­dt va retrograda. Altfel, echipa învingătoa­re își prelungeșt­e șederea în primul eșalon.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania