Romania Libera

Simona Halep vrea să își apere trofeul en titre

- Cristi Frisk

Halep și-a programat un vârf de formă pentru Internaţio­nalele Franţei, unde are de apărat puncte importante în clasamentu­l mondial.

Al doilea turneu de Mare Șlem al anului în tenisul mondial, Roland Garros,a pornit caravana tablourilo­r principale la începutul săptămânii. Simona Halep,campioana en titre pe zgura pariziană, a trecut deja în turul secund și este decisă,din postura de favorită 3,să își apere cununa cu lauri.

Simona Halep a început în trombă, cu o victorie facilă împotriva australien­cei Ajla Tomljanovi­c, 6-2, 3-6, 6-1. În

setul decisiv,Simona a dat dovadă de caracter și a jucat ca un metronom, declarând ulterior că ”s-a întors pe câmpul favorit de bătălie, zgura”.Poloneza Magda Linette este a doua sa adversară în grila de la simplu feminin.Simona Halep și-a programat un vârf de formă pentru Internațio­nalele Franței,unde are de apărat puncte importante în clasamentu­l mondial.

Irina Begu a trecut de chinezoaic­a Zhu cu un simetric 6-1, 6-1 și va încrucișa racheta,în turul secund, cu Katarina Muchova,din Cehia.Mihaela Buzărnescu nu și-a potrivit cadența și a fost eliminată de rusoaica Alexandrov­a cu 6-4,6-4,ea pierzând concentrar­ea în momentele-cheie.

Sorana Cîrstea ne-a întregit bucuria cu o calificare în turul al doilea, după victoria cu K. Juvan, lucky-loser, scor 5-7, 6-4, 7-5. Meciul următor,cu Bolsova (Spania), se anunță foarte dificil.Bianca Andreescu, reprezentâ­nd Canada,s-a impus în fața unei jucătoare incomode din Cehia, M. Bouzkova, scor 5-7, 6-4, 6-4.

La masculin, aventura lui Marius Copil s-a rezumat la un singur meci,cel pierdut în turul inaugural în fața francezulu­i Benoit Paire,cu scorul de 6-4,6-7 (5),6-0,6-1. Copil continuă însă la dublu, acolo unde face pereche cu un specialist, indianul Rohan Bopanna.Cei doi s-au calificat după victoria cu 6-3, 7-6 (4) în fața capilor de serie numărul 6, Klaasen și Venus. Tot la dublu, Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer, capi de serie numărul 10,au trecut de psihologic­ul tur întâi, prin victoria cu 6-3, 7-6 (4) în fața tandemului sud-american Garin/Londero.

La dublu feminin încă nu se disputaser­ă meciuri la ora redactării acestor rânduri. Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au fost desemnate favorite 14 de către organizato­ri, în vreme ce Raluca Olaru și croata Jurak îndeplines­c statut de favorite 16.

Irina Bara joacă alături de sârboaica Jakupovic, iar Alexandra Mitu cu Putintseva, din Kazakhstan.

S-a format și tabloul de dublu mixt, acolo unde emoțiile noastre se vor împărți pentru Raluca Olaru, în echipă cu croatul Franco Skugor, respectiv Mihaela Buzărnescu,care joacă alături de britanicul Inglot.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania