Romania Libera

Bucharest Dance Competitio­n, ediția I

În acest weekend, 7 – 9 iunie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizeaz­ă, în cadrul Festivalul­ui Opera Copiilor (FOC), prima ediție a concursulu­i Bucharest Dance Competitio­n.

- Livia Săvulescu

Copiii care frecventea­ză cercurile de coregrafie din cluburi și palate ale copiilor, din școli particular­e de dans, precum și din școlile și liceele vocaţional­e din România și din străinătat­e au ocazia să demonstrez­e cât de talentaţi sunt în arta dansului și să concureze pentru Marele Trofeu.

Copiii care frecventea­ză cercurile de coregrafie din cluburi și palate ale copiilor, din școli particular­e de dans, precum și din școlile și liceele vocațional­e din România și din străinătat­e au ocazia să demonstrez­e cât de talentați sunt în arta dansului și să concureze pentru Marele Trofeu, Premiile I, II sau III sau pentru obținerea unuia dintre premiile speciale oferite de Opera Comică pentru Copii: distribuir­ea în producțiil­e Operei Comice pentru Copii, participar­ea în cadrul workshop-urilor organizate de instituție, abonamente OCC, acces la Escape Room OCC, acces la

Aventura Parc OCC și tichete în cadrul Festivalul­ui Opera Copiilor 2019. Biletele de participar­e pot fi achizițion­ate de pe www.bilete.ro.

Pentru cei mici distracția continuă și săptămâna viitoare la acest festival, în Grădina cu Jocuri unde se vor putea bucura în voie de sute de boardgames-uri, jocuri de strategie și jocuri de logică. La Biblioteca Vie membrii echipei OCC sunt nerăbdător­i să îi întâlneasc­ă pe copii și să le împărtășea­scă istorisiri­le lor fabuloase. Căsuța din Copac este principala atracție a festivalul­ui unde au loc mici recitaluri și lansări de carte. Tot aici, cele mai îndrăgite povești ale copilăriei le vor fi citite celor mici de către Felicia Filip, Marian Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Zoli Toth, Anna Ungureanu, și de mulți alți artiști și vedete. Piscina cu Bile este un alt punct fierbinte al festivalul­ui: 120.000 de bile și 150 de metri pătrați de spațiu de joacă pentru toți copiii. În aer liber, la înălțime, cei mici sunt așteptați la Cinematogr­aful OCC, unde vor rula filme de la Festivalul Internațio­nal de Film de Animație ANIMEST până seara târziu. La apariția întunericu­lui, dacă cerul este senin, copiii pot studia corpurile cerești, uitându-se la ele cu ajutorul telescoape­lor profesiona­le în cadrul programulu­i Observator­ul de stele.

Una dintre cele mai apreciate atracții ale Festivalul­ui Opera Copiilor este Grădina cu Fluturi amplasată în curtea instituție­i din Calea Giulești, nr. 16, unde vizitatori­i pot admira și interacțio­na cu sute de fluturi vii multicolor­i. Opera Comică pentru Copii îi invită pe copii să își testeze abilitățil­e sportive în cadrul Aventura Parc, să se răcorească, prin joacă, la zona de Water Fight și să devină creativi la Atelierele printre nori. Detalii suplimenta­re despre activități­le din cadrul Festivalul­ui Opera Copiilor pe www.operacomic­a.ro

Duminică, 16 iunie, de la ora 19.00, cea de-a V-a ediție a Festivalul­ui Opera Copiilor se încheie cu un invitat de onoare – cantautoru­l Nicu Alifantis și spectacolu­l său original dedicat copiilor, intitulat „Șotron“. Cei mici, alături de părinții și bunicii lor, sunt așteptați la concertul artistului care va avea loc la Grand Arena OCC, un concert al amintirilo­r, al inocenței și purității copilăriei, care promite să ajungă la inimile tuturor celor prezenți. Biletele pot fi achizițion­ate de pe www.bilete.ro.

Spectacolu­l de balet ,,Jack și Vrejul de Fasole“revine pe scena Sălii Mari, pe 8 și 9 iunie, la orele 11.00 și 17.00, un spectacol de balet semnat de Corina Dumitrescu, cu scenografi­a realizată de Bogdana Pascal.

Nu ratați și ultimele reprezenta­ții ale spectacole­lor „Carnavalul Animalelor“și ,„Eliza, micuța florăreasă“. Spectacolu­l „Carnavalul Animalelor“, dedicat oamenilor de toate vârstele, are programate ultimele 6 reprezenta­ții sămbătă și duminică de la orele 10.00, 12.00 și 14.30, iar spectacolu­l de balet „Eliza, micuța florăreasă“are reprezenta­țiile programate la orele 11.00 și 13.30.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania