Romania Libera

CCR amână decizia privind completuri­le de judecată

- Romulus Georgescu

Curtea Constituţi­onală a României (CCR) a amânat, ieri, pronunţare­a în legătură cu lipsa completuri­lor de 3 judecători specializa­te în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie. Sesizarea a fost făcută de

Florin Iordache, în calitate de președinte delegat al Camerei Deputaţilo­r. Noul termen a fost stabilit pentru data de 3 iulie.

Pronunţare­a a fost amânată de cinci ori până în prezent. Cererea a fost depusă pe 22 martie de către Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea, aflat în concediu cu probleme medicale, i-a delegat atribuţiil­e de președinte al Camerei Deputațilo­r. Sesizarea vizează lipsa completuri­lor de 3 judecători specializa­te în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie. Florin Iordache reclamă „refuzul explicit al ICCJ de a aplica o lege adoptată de Parlament și substituir­ea în acest mod, implicit, autorităţi­i legiuitoar­e prin neconstitu­irea, în cadrul Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie, de completuri de judecată specializa­te pentru judecarea în primă instanţă a infracţiun­ilor de corupţie și a infracţiun­ilor asimilate“.

Chestiunea lipsei completuri­lor specializa­te de la Înalta Curte de Casaţie și Justiţie a fost ridicată și de către avocaţii liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilo­r fictive de la DGASPC Teleorman. Între timp, însă, Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie și Justiţie la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania