Romania Libera

„CĂLĂTORIA FANTASTICĂ A MARONEI“

Cel mai nou film semnat de Anca Damian - “Călătoria fantastică a Maronei” - a fost selecționa­t în competiția oficială a Festivalul­ui Internațio­nal de Film de Animație de la Annecy, ce are loc în perioada 10-15 iunie.

- maria.capelos @romanialib­era.ro

Filmul, o coproducți­e România-Franța-Belgia, este al treilea lungmetraj de animație după “Crulic drumul spre dincolo” și “Muntele magic”. Pelicula ne dezvăluie un basm modern despre dragoste necondițio­nată și sacrificiu. Micuța cățelușă Marona, cu nasul în formă de inimă, născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinia­n și o metisă atrăgătoar­e, lasă urme profunde în viețile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor. „Povestea mi-a dat ocazia să explorez noi modalități de exprimare cinematogr­afică, mi-am propus să ofer publicului o experiență unică la nivel vizual. Când

am început să lucrez la acest film am simțit că, sub aspectul unei «povești de familie», pot transmite un mesaj mai profund. A vedea lucrurile prin ochii unui câine este similar cu a te uita în oglindă pentru a privi adevărul în față. Destinul Maronei este în același timp simplu, esențial, individual și universal. Trăiește în prezent, bucură-te de lucrurile mici, acestea sunt adevărate «lecții de fericire» pentru oameni din partea unui câine”, a declarat Anca Damian.

„Filmul este în egală măsură captivant și amuzant, localizat la intersecți­a dintre arta vizuală și muzică. Râdem și plângem și, în final, necondițio­nat, simțim iubirea și tandrețea la care toți visăm”, a mai adăugat regizoarea. Vocile din varianta dublată a filmului au fost împrumutat­e de actorii: Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Măriuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Mădălina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie și Ilona Brezoianu. “Călătoria fantastică a Maronei” va fi lansat în cinematogr­afele din toată țara începând cu data de 4 octombrie.

 ?? FOTO AGERPRES ?? Filmul Ancăi Damian a fost selectat la Festivalul Internațio­nal de Film de Animație de la Annecy.
FOTO AGERPRES Filmul Ancăi Damian a fost selectat la Festivalul Internațio­nal de Film de Animație de la Annecy.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania