Romania Libera

România, 2-2 înșelător cu „vikingii“din Norvegia

După înfrângere­a nemeritată din Suedia (n.r. – 2-1), tricolorii au reușit să smulgă in extremis o remiză în fața Norvegiei, cealaltă reprezenta­tivă nordică din grupa F. Punctul obținut la Oslo păstrează România în grafic pentru calificare­a la EURO 2020.

- cătălin.mihai @romanialib­era.ro

După înfrângere­a nemeritată din Suedia (n.r. – 2-1), tricolorii au reușit să smulgă in extremis o remiză în fața Norvegiei, cealaltă reprezenta­tivă nordică din Grupa F. Punctul obținut la Oslo păstrează România în grafic pentru calificare­a la EURO 2020.

În pofida accidentăr­ii lui Răzvan Marin, care a suferit o contractur­ă musculară chiar înainte de meci, speranțele microbiști­lor români se îndreptau către o victorie, mai ales că „Guriță“promitea o formulă de start ofensivă. Realitatea a fost cu totul alta. Nordicii au dominat jocul și au avut prima oportunita­te de gol în minutul 9,dar Selnaes a fost semnalizat greșit în ofsaid. Așa cum ne-am obișnuit, Tătărușanu a fost unul

dintre cei mai buni jucători de pe teren,reușind câteva intervenți­i providenți­ale. România a avut puţine acţiuni reușite în prima repriză, remarcându-se doar la lovitura slabă de cap a lui Pușcaș din minutul 30.

După o primă repriză sterilă, Norvegia a ieșit mai decisă de la vestiare și a reușit să deschidă scorul în minutul 56 prin Elyounouss­i,după o gafă a lui Anton.

Un prim 11 nu prea Grozav

Deși nu a avut evoluții impresiona­nte și vine de la o echipă care s-a bătut la retrograda­re în Ungaria, Grozav a fost titulariza­t în fața celui mai bun mijlocaș din campionatu­l intern, Ianis Hagi. Jucătorul de 28 de ani a jucat însă slab și a fost schimbat în minutul 60, când în locul său a intrat Ianis.Mijlocașul,pentru care Gigi Becali i-a oferit lui Gică Hagi suma de 3,5 milioane de euro și 30% dintr-un viitor transfer, a evoluat foarte bine și a reușit, prin pasele sale, să anime jocul. Cu toate acestea, nordicii și-au majorat avantajul în minutul 70, prin Odegaard. Contra a mutat imediat și l-a înlocuit și pe Stanciu, inexistent în meci, cu Maxim.

Keșeru, două goluri în 15 minute

Atacantul lui Ludogorets Razgrad a reușit să reducă din handicap în minutul 77, după un corner, ca mai apoi, în minutul 92, să marcheze golul de 2-2, după o fază suspectă de ofsaid. „Senzaţie de nedescris, nici nu îmi venea să cred, am văzut arbitrul că se uita la centru,mă gândeam să nu fie VAR, erau atâtea gânduri în mintea mea. Am văzut bucuria, se vedea pe faţa noastră,asta merita orice efort posibil.Mi se părea frustrant, nu eram chiar inferiori să pierdem cu 2-0. Chiar am avut ocazii în repriza a doua, puteam să înscriem“, a declarat Keșeru.

Selecțione­rul a admis că nu a fost foarte inspirat atunci când a alcătuit primul 11. „Nu am cum să fiu mulțumit de Grozav, mă așteptam la mai mult de la el. Dar îl cunosc foarte bine, are niște calități pe care nu și le-a pus în valoare astăzi, dar îmi asum asta și încerc pe viitor să fiu mai atent“, a conchis antrenorul român. „După ce am schimbat planul tactic, cu Ianis în spatele vârfurilor, am jucat mai bine. Sută la sută va fi Ianis titular cu Malta.“, a completat Contra.

Pentru a-și păstra șansele de calificare, tricolorii trebuie să învingă Malta, astăzi, de la 21.45, pe stadionul din La Valletta.

EURO 2020 va fi găzduit de 12 orașe europene, printre care și Bucureștiu­l. Pe Arena Națională se vor disputa trei partide din Grupa C a turneului final, pe 14, 18 și 22 iunie 2020, și o optime de finală, pe 29 iunie 2020.

 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania