Romania Libera

Ashleigh Barty, noua regină de la Paris

Jucătoarea australian­ă de tenis Ashleigh Barty, locul 8 în clasamentu­l WTA, a câștigat finala feminină a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

- cătălin.mihai @romanialib­era.ro

Jucătoarea australian­ă de tenis Ashleigh Barty, locul 8 în clasamentu­l WTA, a câştigat sâmbătă finala feminină a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o clar, în două seturi, 6-1, 6-3, pe cehoaica Marketa Vondrousov­a (38 WTA).

Barty, 23 ani, s-a impus într-un meci fără istoric, pe care l-a dominat de la un

cap la celălalt. Jucătoarea de la antipozi a avut nevoie de mai puţin de 30 de minute pentru a câștiga primul set, pentru ca mai apoi să și-l adjudece și pe cel de-al doilea după alte 42 de minute. Australian­ca a câștigat primul său trofeu de Mare Șlem, după ce obţinuse cea mai bună performanţ­ă la Australian Open 2019, unde atinsese faza sferturilo­r. Disputarea finalei de pe zgura de la Paris a fost o premieră pentru ambele jucătoare.

Este pentru prima dată după 46 de ani când pe zgura pariziană triumfă o sportivă din Australia. Ultima oară s-a întâmplat în 1973, când marea tenismenă Margaret Court câștiga la Paris finala cu Chris Evert, scor 6-7, 7-6, 6-4.

„Este un loc special pentru australien­i. Evident, Sam (n.r. – Stosur) s-a descurcat atât de bine în trecut și a fost foarte aproape să câștige

în 2010“, a spus Barty cu câteva momente înainte de a primi primul său trofeu de Mare Slam de la Chris Evert, septuplă campioană la Roland Garros. După ce sportiva din Australia a detronat-o la Paris, Simona Halep a fost printre primele jucătoare care au ținut să o felicite pe Ashleigh Barty. „Felicitări, Ashleigh Barty! Sunt atât de fericită pentru tine! Bucură-te de acel trofeu minunat“, a scris Simona Halep, pe contul

personal de Twitter. Dacă după triumful de la Paris Barty va urca 6 locuri în clasamentu­l WTA, până pe 2, la doar 136 de puncte în spatele liderului Naomi Osaka, pentru vechea campioană de pe zgura franceză veștile nu sunt tocmai bune. După eliminarea prematură, Simona Halep a pierdut o mare parte din zestrea de 2.000 de puncte acumulate anul trecut și va pica, de luni, pe poziția a 8-a în clasament.

 ??  ??
 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania