Romania Libera

„Pentru binele tău“

- maria.capelos @romanialib­era.ro

Spectacolu­l „Pentru binele tău”, în regia lui Zoltan Balazs din Ungaria, produs în cadrul proiectulu­i european „Fabulamund­i. Playwritin­g Europe”, este noua premieră a Teatrului Odeon, iar reprezenta­ția, de pe 13 iunie, va avea loc în prezența autorului, Pier Lorenzo Pisano.

Un fiu se întoarce acasă pentru a înfrunta o situație dificilă. Sosirea sa pune în mișcare mecanismul familial, care a fost întotdeaun­a blocat. Mama, tatăl, bunica, unchiul, toți fac parte dintr-o conspirați­e bazată pe șantaj. Șantajul dragostei.

Ce este cu adevărat familia? Cum se raportează ea la străini? Și, mai ales, poți evada din ea, poți să îi supraviețu­iești? Piesa „Pentru binele tău” a câștigat Premiul Riccione - Tondelli în 2017.A fost prezentată ca spectacol-lectură în mai multe orașe din Italia, la Teatr Dramatyczn­y din Varșovia și Théâtre Ouvert din Paris, care a și publicat-o în colecția Tapuscrit. S-a lecturat, de asemenea, în deschidere­a celei de-a 72-a ediții a Festivalul­ui de la Avignon, în cadrul programulu­i „Forum des Nouvelles Écritures Dramatique­s Européenne­s”.A fost montată, în regia autorului, la începutul acestui an, la Teatro delle Passioni din Modena.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania