Romania Libera

Prunea vine să linișteasc­ă apele la Dinamo

Florin Prunea a fost numit oficial în funcţia de manager general la Dinamo, la insistenţe­le finanţator­ului Ionuţ Negoiţă.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Îndepărtar­ea celui supranumit „Puriul“și instalarea pe bancă a lui Eugen Neagoe, un tehnician apropiat de fostul portar,au fost cu siguranță două argumente care au cântărit enorm în venirea lui Prunea la Dinamo.

Revenit la clubul său de suflet, Prunea a cerut susținerea fanilor, promițând, în schimb, rezultate imediate. „M-am întors acasă! Mă bucur că am revenit la Dinamo, clubul care m-a format ca om și ca sportiv. Pentru mine este o onoare

să reprezint Dinamo, am crescut aici, știu foarte bine ce înseamnă performanţ­a și vreau să readucem clubul în elită. Nu vreau să comentez ce s-a întâmplat în ultimii ani, dar îi asigur pe toţi suporterii că împreună cu echipa mea administra­tivă, cu antrenorii și jucătorii vom face tot ce depinde de noi să readucem Dinamo acolo unde ne dorim cu toţii. Suporteril­or nu le cer răbdare,le cer susţinere!“, a declarat Prunea.

Prunea va avea o misiune dificilă, având în vedere perioada tulbure prin care trece clubul, atât din punct de vedere sportiv, cât și în relația cu suporterii. După eșecurile din ultimii doi ani, atunci când alb-roșii nu au prins Play-o–-ul Ligii 1, fanii au răbufnit și au cerut plecarea întregii conduceri, inclusiv cea a lui Negoiță.

Cel mai mare salariu

Potrivit mai multor surse, Ionuț Negoiță, patronul „câinilor“, a făcut un efort financiar considerab­il pentru a-l aduce pe fostul portar. Astfel, Prunea va primi suma de 5.000 de euro lunar. În comparație, Bogdan Bălănescu, directorul general, și Ionel Dănciulesc­u, directorul sportiv,sunt plătiți cu 1.500 de euro pe lună.

Întrebat despre numirea lui Prunea în fruntea clubului, Neagoe s-a declarat foarte mulţumit.

„Mă bucur că a venit și Florin Prunea alături de mine la Dinamo. Sunt convins că împreună o să facem lucruri frumoase și suporterii vor vedea că avem un singur scop, să facem performanț­ă în Ștefan cel Mare. Sunt dispus să vorbesc cu fanii“, a mai spus Neagoe.

Prunea a fost coleg cu noul antrenor al lui Dinamo, Eugen Neagoe, câștigând în sezonul 1990-1991 titlul de campioni cu Universita­tea Craiova,dar și în 1997,la Dinamo.

 ??  ??
 ?? FOTO: AGERPRES ??
FOTO: AGERPRES

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania