Romania Libera

A plătit de doi ani să fie racordată la reţeaua de gaze; încă așteaptă

- Cristian Hagi

O constănțea­ncă a depus o cerere pentru racordare din august 2017. A și plătit suma aferentă și a sperat că toate proceduril­e vor dura cât mai puțin timp. Nu s-a întâmplat nimic.

O constănțea­ncă a depus o cerere pentru racordare din august 2017. Nimeni nu a mișcat un deget până acum. Și-a construit o casă, într-un cartier nou al municipiul­ui Constanța, unde exista o rețea de gaze. În data de 22 august 2017, a semnat un contract cu Engie Constanța pentru racordarea la rețea. A și plătit suma aferentă și a sperat că toate proceduril­e vor dura cât mai puțin timp. Se apropia iarna. Nu s-a întâmplat nimic.

Constănțea­nca a trimis o sesizare, în scris și telefonic, către Distrigaz, dar și către firma care trebuia să facă branșament­ul, adică Aviprod, o firmă cu sediul în București. Le-a spus, din decembrie 2017, că strada pe care locuia urma să fie asfaltată, deci ar fi bine ca procesul de branșare la gaze să aibă loc până la data respectivă. De asfaltare se ocupă o firmă a Primăriei Constanța, Confort Urban SRL. „Nu putem interveni în modul de organizare al societății Aviprod S.R.L. sau Engie Constanța. Dumnealor au propria organizare, ce vă putem spune este că noi am eliberat avizul în data de 05.02.2018 cu specificaț­ia că lucrările se vor executa în regim de urgență, strada urmând a fi asfaltată. Punctul nostru de vedere este să apelați în continuare la conducerea societățil­or respective, lucrările pe stradă încep imediat ce condițiile meteo vor permite”, au spus cei de la Confort Urban.

O singură firmă în municipiul Constanța

Constănțea­nca s-a adresat celor de la Aviprod, care i-au spus că au de făcut lucrări urgente în Medgidia, că sunt singura firmă din Constanța și că va dura cel puțin două luni, pentru a realiza proiectul și pentru a obține autorizați­a, în condițiile în care certificat­ul de urbanism fusese eliberat din luna noiembrie.

„După toate aceste demersuri și cu asigurări că se vor încadra în termenul legal de un an de zile, de fapt am fost nevoită să mai semnez un act adițional de prelungire a contractul­ui cu 4 luni, până în decembrie 2018. Reprezenta­nții firmei Aviprod au depus documentaț­ia la Primăria Municipiul­ui Constanța abia în data de 9 august 2018, dar într-un mod total neprofesio­nist”, spune aceasta. De exemplu, au solicitat întocmirea dosarului în mod corespunză­tor, inclusiv opisul, cererea completată corect etc. și redepunere­a acestuia. „Consider că se încearcă întârziere­a depunerii dosarului în mod intenționa­t, în condițiile în care au trecut 2 luni de când a fost ridicat de la primărie (confirmare telefonică a unui funcționar al Primăriei Constanța) și nu s-a făcut niciun demers pentru a-l redepune corect.”, a spus aceasta, într-o petiție formulată către Protecția Consumator­ului Constanța.

Între timp, strada s-a asfaltat. A încercat să stea de vorbă la telefon cu cineva din firmă. A reușit după mai multe săptămâni. Răspunsul unui inginer de acolo a fost că s-ar putea să nu se mai poată realiza lucrarea, pentru că strada s-a asfaltat. „Pentru a afla stadiul dosarului, am sunat din data de 15 octombrie în fiecare zi la această firmă AVIPROD din Constanța, dar nimeni nu răspunde.”, a conchis aceasta.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania