Romania Libera

RĂZBOI PENTRU SEMNĂTURA NOULUI CRISTIANO RONALDO

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

João Félix este, fără niciun echivoc, unul dintre cele mai dorite talente din fotbalul european, iar președinte­le său de la Benfica, Luis Filipe Vieira, susține că jucătorul de 19 ani ar putea câștiga, în viitor, Balonul de Aur. După ce a înscris nu mai puțin de 19 goluri în sezonul recent încheiat, lusitanul este curtat de formații precum Juventus, Manchester City sau Liverpool.

„João Félix poate câștiga Balonul de Aur, deoarece este un tânăr talentat și cu capul pe umeri. Chiar dacă are doar 19 ani și toate reflectoar­ele sunt îndreptate asupra lui, el a rămas același. De aceea nu mă îndoiesc de faptul că va fi un jucător de top pentru mult timp“, a declarat președinte­le Benficăi Lisabona, Luis Filipe Vieira.

„Nu știu dacă va fi înlocuitor­ul lui Cristiano Ronaldo, dar are potențialu­l de a fi în elita fotbalului, precum Bernardo Silva, care este deja printre cei mai buni. Va însemna foarte mult pentru echipa națională“, a mai spus acesta.

Dat afară de Porto pentru că era prea scund

Nu multă lume știe că Félix a petrecut șapte ani la academia lui FC Porto înainte de a fi pus pe liber de aceștia,în 2014, pe motiv că ar fi prea mic de înălțime. Benfica a profitat de ocazie și l-a legitimat, iar acesta a impresiona­t repede, făcându-și debutul la echipa de rezerve un an mai târziu. João a fost apoi promovat la echipa mare a lusitanilo­r la începutul acestui sezon, unde s-a impus. Portughezu­l a reușit să înscrie de 15 ori în 26 de apariții în campionat și a furnizat 7 pase de gol. A mai marcat un gol și în Cupa Portugalie­i, dar ceea ce le-a atras atenția granzilor de pe „bătrânul continent“a fost evoluția din partida cu Eintracht Frankfurt, din sferturile Europa League,când a reușit un hat-trick de senzație.

Imediat, Manchester City și rivalii de la United s-au interesat de João Félix.Aceștia, alături de Chelsea și Liverpool, și-au trimis scouteri pentru a-l superviza pe jucătorul de 19 ani, care este pe radarul tuturor cluburilor de top din Europa.

Fostă finalistă de Champions League, Atletico Madrid este interesată să îl aducă în capitala Spaniei pe Félix,care a debutat pe 5 iunie în echipa de seniori a naționalei Portugalie­i, împotriva Elveției, în semifinala Ligii Națiunilor. Singura problemă pentru albroșii este reprezenta­tă de clauza de 120 de milioane de euro, pe care Benfica i-a fixat-o jucătorulu­i.

Noul Cristiano Ronaldo

João Félix este privit de multă lume din Portugalia ca un urmaș al lui Cristiano Ronaldo și jucătorul însuși a sugerat că i-ar surâde ideea unei mutări în Italia pentru a juca alături de eroul său.Acesta a declarat de curând pentru Tuttosport: „Cei mai buni jucători portughezi au plecat să joace în cele mai importante campionate străine și, bineînțele­s, aș vrea să fac și eu asta. Mi-aș dori să joc alături de Cristiano pentru că este pur și simplu cel mai bun. Este un idol, un jucător iconic, un exemplu pentru toată lumea.“

Juventus nu a negat că îl vrea pe „noul Cristiano Ronaldo“, conducerea bianconeri­lor purtând discuții cu președinte­le celor de la Benfica și cu Jorge Mendes, pentru a stabili un eventual transfer al lui João. Singurul impediment ar fi clauza uriașă a jucătorulu­i, pe care italienii nu ar fi dispuși să o achite în integralit­ate.

João Félix a semnat un nou contract cu Benfica în noiembrie 2018. Înțelegere­a cu clubul portughez este valabilă până în 2023, iar clauza de reziliere a fost majorată de la 50 de milioane,la 120 de milioane de euro.

 ?? FOTO: EPA ?? Benfica Lisabona. Va câștiga Balonul de Aur João Félix?
FOTO: EPA Benfica Lisabona. Va câștiga Balonul de Aur João Félix?
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania